Lucrurile care ne “fură” fericirea

Probabil mulți dintre noi au observat că în viață primim ceva nou atunci când pierdem ceva vechi. Uneori acel lucru vechi este chiar toxic pentru viața noastră, iar noi, neînțelegând asta, ne străduim din răsputeri să nu-l pierdem. Dar ce ușurare și fericire simțim atunci când într-un sfârșit ne hotărâm să renunțăm la el! Viața se transformă, lumea se schimbă, totul capătă alte culori!

Noi am pregătit pentru dvs. o listă cu 13 lucruri de care ar trebui să scăpați pentru a începe un nou capitol în propria viață.

1. Renunțați la obiceiul de a demonstra mereu că aveți dreptate. Cu siguranță aveți în jurul dvs. persoane care au pierdut foarte mult din cauza că pur și simplu au impus cu încăpățânare propriul punct de vedere, neputând să-l asculte pe interlocutor.

2. Renunțați la obsesia de a controla totul. Situațiile, evenimentele și oamenii din viața noastră nu trebuie ținute sub control. Asta ne creează multe stresuri, neplăceri și conflicte, iar “controlul” de cele mai multe ori nu oferă nici un rezultat pozitiv.

3. Nu-i mai acuzați pe cei din jur pentru propriile eșecuri. Asumați-vă acțiunile și deciziile pe care le luați, chiar dacă ați făcut-o în urma sfatului sau recomandării altcuiva. Responsabilitatea pentru viața dvs. vă aparține în totalitate.

4. Stăpâniți-vă emoțiile negative îndreptate spre cei din jur. Nu-i acuzați, nu-i înjurați, nu-i judecați, nu-i blestemați pe cei apropiați, indiferent de ce ar face ei. Încercați în schimb să îi ajutați cu dragoste și înțelegere.

5. Nu vă mai văietați. Toată lumea are probleme cu oamenii, situațiile sau întâmplările de zi cu zi, dar ele nu sunt un prilej de a vă victimiza. Dimpotrivă, căutați în ele o sursă pentru a deveni mai puternici și rezistenți în fața încercărilor vieții.

6. Renunțați la critică. Nu îi mai criticați pe oameni pentru simplul fapt că nu au făcut față așteptărilor dvs. În schimb încercați să nu aveți așteptări prea mari de la oameni, căci tot omul greșește.

7. Nu mai încercați să îi impresionați pe cei din jur. Încetați să vă prefaceți și să vă creați o imagine care nu corespunde realității, căci într-un sfârșit îi veți dezamăgi pe cei care vor cunoaște că purtați o mască.

8. Nu vă temeți de schimbări. Acestea sunt o parte componentă a vieții și sunt inevitabile. Orice pas înainte presupune o schimbare, tot ce aveți de făcut e să depuneți un efort ca schimbările să fie spre bine.

9. Nu etichetați. Nu mai puneți etichete pe persoane și evenimente fără a cunoaște starea reală a lucrurilor.

10. Nu fiți nostalgici. Timpul filtrează lucrurile neplăcute, de aceea trecutul mereu pare mai frumos ca prezentul și viitorul. Dar realitatea e că trecutul a rămas în istorie, de aceea faceți tot posibilul pentru a crea frumosul în ziua de azi.

11. Renunțați la frică. Frica este cea care ne imobilizează, ne blochează și ne pune în imposibilitatea de a merge înainte.

12. Nu vă mai scuzați. Cine se scuză, se acuză. Fiți sinceri și asumați-vă greșelile, asta e trăsătura oamenilor demni.

13. Nu vă ghidați de așteptările altora. Mulți dintre noi trăiesc viața pe care o așteaptă alții de la ei, luând decizii importante sub imboldul părerii celor din jur. Astfel ei uită de lucrurile care sunt cu adevărat valoroase și trăiesc o viață în care nu se simt împliniți.