Lucruri despre existența cărora nici nu ai bănuit! Privește la ce sunt bune!

Prepararea bucatelor este greu de numit odihnă, deoarece uneori ne epuizează. În special, în zilele de odihnă și de sărbători când trebuie să gătiți mai multe feluri de mâncare pe care vreți să le serviți la masă.

Din fericire, în secolul XXI există o mulțime de dispozitive pentru bucătărie care pot să ne ușureze semnificativ viața. Însă unele dintre acestea sunt puțin cunoscute. Echipa noastră dorește să vă aducă la cunoștință câteva ustensile de bucătărie pe care ar vrea să le aibă fiecare gospodină!

Ustensile pentru gătit

Există invenții care nu devin renumite, deoarece foarte puțini le știu. Însă fiecare dintre noi mai devreme sau mai târziu va găti ceva de ale gurii. De exemplu, tuturor le plac cartofii prăjiți, însă nu tuturor le place să îi curețe și să scoată „ochiurile”.

1. Perie pentru curățarea cartofilor

Pe de o parte este o perie comodă care spală repede și eficient stratul de murdărie, iar pe de altă parte are un vârf special pentru a îndepărta orice pată de pe cartofi.

2. Șorț-prosop

Când totul fierbe la bucătărie, nici nu aveți timp să vă ștergeți mâinile. Mulți au obiceiul să-și șteargă mâinile de haină sau de șorț. Însă special pentru aceste momente de grabă a fost inventat șorțul-prosop.

3. Pensulă de silicon pentru ulei

Înainte de coacerea legumelor este binevenit ca acestea să fie unse cu puțin ulei. Dar cum puteți face acest lucru uniform? În multe rețete este scris pur și simplu să le stropiți, însă cu acest dispozitiv veți putea unge fiecare bucată, fără a irosi nici un pic de ulei.

4. Capac de silicon

Odată cu inventarea siliconului, ermetizarea a devenit destul de simplă. Mulți ani la rând sticlele erau închise cu capace din metal și pentru fiecare sticlă unul diferit. Acum vă prezentăm un capac universal!

5. Recipient pentru verdețuri

La aer se vestejește, în apă putrezește și trebuie să inventați diferite modalități de păstrare a verdețurilor mai mult timp. Însă totul devine foarte simplu dacă veți avea un astfel de recipient pentru verdețuri. Turnați în el puțină apă și în rest își va face treaba singur.

6. Uscător pliant

Un uscător pliant pentru haine a fost deja inventat, iar pentru legume și vase a apărut abia recent. Acesta economisește spațiul și este foarte comod de utilizat. Puteți să-l amplasați pe chiuvetă și legumele se vor usca foarte repede.

7. Husă pentru sticlele de vin

Acest dispozitiv vă ajută să păstrați foarte bine vinul din sticla deja deschisă. Fiți de acord că este mult mai ușor decât un dop.

8. Dispozitiv pentru carne fragedă

Carnea are specificul său și dacă după preparare va fi prea tare, atunci nu veți putea să o savurați. De aceea, a fost inventat un dispozitiv special care o înmoaie. Acesta are multe lame care o străpung în câteva clipe, fără a pierde prea mult timp pentru a o bate.

9. Cuțit pentru unt

La prima vedere pare a fi un cuțit cu zimți obișnuit, însă dacă îl veți ține în mână, vă veți da seama imediat că ați greșit. Cuțitul se încălzește foarte repede de la căldura corpului și topește imediat untul. Materialul este pur ecologic și inofensiv pentru copii.

10. Cuțit pentru curățat și feliat avocado

Amatorii de avocado au inventat și un cuțit special pentru el. Acesta vă ajută să scoateți foarte ușor sâmburele și să porționași pulpa fructului chiar în coajă.

Cu ajutorul acestor instrumente pentru bucătărie gătitul va deveni o adevărată plăcere. De asemenea, aceste dispozitive înlocuiesc de minune alte trucuri de bucătărie. Acum prepararea mâncării va fi mult mai veselă.