Lucrări impresionante de artă stradală: ne lasă fără cuvinte.

Când vedem pentru prima oară graffiti tridimensional nu ne vine pur și simplu să credem că un astfel de miracol ar putea fi creat de oameni: oare cum este posibil ca desenul să pară atât de realist? Sunt niște iluzii optice nemaipomenite!

Însă din cauza mâzgălelilor fără sens făcute de adolescenți pe clădirile multor orașe, graffiti-ul a căpătat de-a lungul timpului o reputație destul de proastă. Există însă artiști foarte talentați care transformă picturile pe ziduri în adevărate opere de artă, încercând să schimbe aceste concepții.

La moment, în diferite orașe ale lumii, picturile murale ne atrag atenția prin frumusețea lor, dar și prin dimensiunile impresionante. Acestea acoperă, de obicei, fațadele unor edificii. Artiștii integrează elementele reale în picturile lor și obțin astfel niște creații impresionante.

Dorim să vă prezentăm, în continuare, unele lucrări impresionante de ale lui Sergio Odeit, un pictor foarte talentat de la Lisabona. A început a desena graffiti, apoi mai târziu a încercat 3D. Lucrările sale sunt într-atât de reușite încât la momentul Sergio a devenit celebru în întreaga lume, colaborând cu Samsung, Coca-Cola și Shell.

1. 

Odyate desenează graffiti de mai mult de 25 de ani. Când a început, prin anii 90, să deseneze noaptea, a fost învinuit de vandalism. Mai târziu el a încercat să creeze o grafică tridimensională și să-și dezvolte propria sa tehnică “3D Shadow”, creând niște imagini super-realiste.

2. 

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. 

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19. Iată cum arată grafica 3D dacă o privim din unghiuri diferite.

Ce părere aveți despre arta stradală și despre aceste lucrări ale pictorului? Care v-a impresiona cel mai mult?