Lista filmelor „feminine”: 21 drame romantice istorice de excepție „pentru suflet”

După o săptămână plină de evenimente, cu siguranță, doriți foarte mult să vă faceți o ceașcă de ceai fierbinte, să vă înveliți într-o plapumă călduroasă, să vă relaxați și să priviți un film captivant. Echipa noastră dorește să vă prezinte câteva melodrame istorice care ne-au plăcut foarte mult. Sperăm că vor fi și pe placul dvs.

1. Cranford (2007-2009)

IMDb: 8.40

© Cranford (2007) / BBC

Acest film dramatic britanic este ecranizarea cărților lui Elizabeth Gaskell. Acțiunea are loc în prima jumătate a secolului XIX, într-un mic și liniștit orășel Cranford. Sosirea unui medic tânăr în oraș stârnește interesul tuturor locuitorilor.

2. White Queen (2013)

IMDb: 7.80

© The White Queen (2013) / BBC

Un serial dramatic la baza căruia stau evenimente istorice din antichitate. Rivalele Elizabeth Woodwill, Margarita Beaufort și Ann Neville – nu pot fi oprite cu nimic pentru a dobândi putere.

3. The Paradise (2012-2013)

IMDb: 7.80

Ecranizarea romanului lui Emile Zola. Spre deosebire de carte, evenimentele au loc în Anglia. O fată din provincie Deniz ajunge într-un oraș mare și se angajează la un magazin pentru doamne. În fața ei se deschide o nouă lume, unde domină intrigile, competițiile pentru putere și desigur dragoste.

4. Aristocrats (1999)

IMDb: 7.50   

© Aristocrats (2005) / BBC

Anglia sec. XVIII. Este vorba de Lordul Richmond, cel mai bogat reprezentant al clasei superioare și omul de încredere al lui George al II-lea. Când fiica sa cea mai mare, Caroline, se îndrăgostește de un bărbat mult mai în vârstă decât ea, familia se împotrivește acestei relații. După ce a aflat despre cununia lor în secret, tatăl furios își alungă fiica din casa părintească.

5. Downton Abbey (2010 – 2015)

IMDb: 8.70

Începutul secolului al XX-lea. După moartea pe Titanic a unicului moștenitor de gen masculin al unei familii bogate, toată averea trebuie transmisă fiicei mai mari. Cu toate acestea, contele decide să transfere titlul și moștenirea pe numele unei rude mai îndepărtate.

6. Middlemarch (1994)

IMDb: 7.70

© Middlemarch (1994) / BBC

Începutul secolului al XIX-lea. Marea Britanie se află pe pragul unor evenimente istorice importante. În această perioadă în orașul Midlarch destinul unește trei tineri ale căror vieți vor fi schimbate în curând de vântul schimbărilor.

7. Poldark (2015)

IMDb: 8.40

© Poldark (2015) / BBC

În centrul povestirii este Ross Poldark. Bărbatul s-a întors de la război pe meleagurile natale și a constatat că el a rămas singurul reprezentant al familiei sale după moartea tatălui său, iar iubita lui Elizabeta a devenit soția unui văr.

8. Fingersmith (2005)

IMDb: 8.00

Evenimentele au loc în Londra în epoca victoriană. Sue Trainer dintr-o familie de hoți este implicată într-o escrocherie pentru a primi moștenirea lui Maud Lilly. Dar planul elaborat eșuează și, în mod neașteptat, între două fete din diferite clase apare un roman tumultos.

9. Wives and Daughters (1999)

IMDb: 8.20

© Wives and Daughters (1999) / BBC

Pentru tânăra Molly Gibson soarta i-a pregătit mari încercări. După moartea mamei, tatăl ei se va căsători cu o altă femeie. Fata se dovedește a fi implicată într-un tumult de evenimente legate de secrete de familie.

10. Grand Hotel (2011-2013)

IMDb: 8.50

Începutul secolului al XX-lea. Tânărul Julio se angajează în calitate de ospătar într-un hotel luxos „Grand Hotel”, cu un singur scop, să-și sora dispărută. El o cunoaște pe Alicia Alarcon, fiica proprietarilor. Această fată este singura care îl poate ajuta să-și găsească sora. Între protagoniști apare o relație de dragoste.

11. North & South (2004)

IMDb: 8.80

© North & South (2004) / BBC

Margaret este o fată alintată dintr-o familie bogată. Ea se mută într-un mic oraș industrial Milton. Aici ea îl întâlnește pe tânărul John Thornton, proprietarul unei fabrici de bumbac. Disprețul reciproc dintre ei se transformă într-un sentiment opus.

12. The Crimson Petal and the White (2011)

IMDb: 7.70

Este povestea dramatică din perioada victoriană despre o tânără prostituată având pseudonimul Sweetie. Eroina se luptă să iasă din cercul vicios și să-și construiască o nouă viață și să-și găsească fericirea.

13. Elisa di Rivombrosa (2003)

IMDb: 7.80

© Elisa di Rivombrosa (2003-2005) / Canale 5

Evenimentele istorice din film transferă telespectatorul în nordul Italiei în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Pe fundalul intrigilor și conspirațiilor nesfârșite din palat are loc o poveste de dragoste între un tânăr aristocrat și servitoarea sa frumoasă.

14. Call the midwife (2012)

IMDb: 8.40

© Call the Midwife (2012) / BBC

Acțiunea are loc în anii 50 ai secolului trecut. Principalul personaj, Jennifer Lee se angajează în calitate de moașă într-un cartier sărac din Londra. Ea devine responsabilă pentru localnicii cartierului.

15. Bleak House (2005)

IMDb: 8.40

La vârsta de paisprezece ani Esther devine orfană. De educația ei se ocupă  domnul Jarndyce. El îi oferă studii și apoi o face stăpâna unei case de vacanță, cunoscută sub numele de Casa rece.

16. Elizabeth I (2005)

IMDb: 8.10

© Elizabeth I (2005) / HBO Films

În timpul domniei Reginei Elisabeta I Marea Britanie a devenit cea mai mare putere maritimă, eclipsând prin puterea sa alte țări. Filmul ne relatează despre realizările lui Elizabeth și destinul ei.

17. Little Dorrit (2008)

IMDb: 8.30

Tânăra Amy, fiica falimentatului William Dorrit, s-a născut și și-a petrecut toată copilăria în închisoare. Chiar și în astfel de circumstanțe, fata a reușit să-și păstreze bunătatea și speranța că viața îi va surâde.

18. Lark Rise to Candleford (2008 – 2011)

IMDb: 8.10

© Lark Rise to Candleford (2008-2011) / BBC

Filmul este despre o tânără Laura Timmins dintr-un mic sat Lark Rise. Ea devine postaș în orașul Candleford. Din întâmplare, fata va ajunge în mijlocul confruntărilor mai vechi dintre fosta sa casă și bogatul Candleford.

19. Vanity Fair (1998)

IMDb: 7.80

Becky Sharp este o persoană atractivă și ambițioasă. Lucrând mult timp ca guvernantă, fata a căpătat o experiență bogată. Ea deține foarte bine arta seducției și pentru a-și atinge scopul – de a se căsători reușit – este gata să recurgă la orice metodă.

20. The Forsyte Saga (2002)

IMDb: 8.20

© The Forsyte Saga (2002) / Granada Television

O ecranizare a lucrării lui John Galsworthy. E vorba de dinastia Forsythe. Ale căror ambiții, mod de viață și sete de excelență față de alții provoacă multe lupte.

21. Pride and Prejudice (1995)

IMDb: 9.00

© Pride and Prejudice (1995) / BBC

Bazat pe romanul clasic al lui Jane Austen, filmul povestește despre familia Bennet. Tatăl a cinci fiice frumoase caută să le căsătorească cât mai repede posibil pentru a-și moșteni capitalul. Tânărul burlac, domnul Bingley, și prietenul lui, Darcy, sunt interesați de fete.