Legenda despre femeia înțeleaptă care obținea tot ce-și dorea

A fost cândva foarte demult, încă în epoca preistorică, un trib în care era o femeie despre care s-a făcut o legendă ce a fost transmisă din mamă în fiică, din generație în generație. Iată cum a început totul.

În acel an tribul se apăra disperat de atacurile nemiloase ale animalelor sălbatice. Femeile se apărau și mergeau la vânătoare umăr la umăr cu bărbații.

Tribul nu mai văzuse mâncare de 10 zile, toți erau slăbiți și disperați, iar căpetenia lor încerca să-i îmbărbăteze și să le dea o rază de speranță.

Cât timp stăteau în peșteră, în jur se auzeau vuietele înspăimântătoare ale unui tigru care abia aștepta o ocazie potrivită pentru atac. Tribul era în capcană, să ieși din peșteră era foarte periculos.

Pe neașteptate una din femei s-a apropiat de șeful tribului:

– Ești un luptător puternic și un vânător abil. Ai o viteză incredibilă, care este și salvarea noastră, căci nici un tigru nu te-ar putea prinde. Dar în afară de aceasta ești și foarte înțelept, îți va fi foarte ușor să înșeli animalele și să ne aduci victoria.

Cuvintele femeii l-au îmbărbătat și l-au umplut de forță, astfel încât el a și uitat de foame.

– Noi suntem o povară pentru tine – continuă femeia. Tu, singur fiind, îl vei omorî mai repede decât alături de zeci de femei pe care trebuie să le și aperi. Animalul va fi atât de surprins să te vadă ieșit din peșteră, încât sulița ta îi va străpunge inima înainte ca el să facă măcar o mișcare. Tu îl vei omorî, noi îl vom mânca și vom pleca de aici într-un loc sigur. Știu asta!

Șeful tribului a rămas nemișcat și nu a dat nici un răspuns, toți au rămas uluiți. În dimineața următoare ei au fost treziți de niște țipete zgomotoase. În peșteră a intrat căpetenia lor, fiind însângerat. Dar sângele nu erau al său – el târa tigrul străpuns de suliță.

În acea dimineață el a ieșit tiptil din peșteră și a văzut că tigrul doarme. Atunci el a urcat pe stâncă și a împins peste animal o piatră imensă, după care a coborât repede și a străpuns inima animalului rănit.

Victoria a fost atât de ușoară, încât nimănui nu-i venea a crede că se întâmplă aievea. În trecut orice vânătoare era urmată și de victime omenești, iar carnea câștigată avea un gust amar din cauza pierderii lor.

Șeful tribului a înțeles cât de mult l-a ajutat încrederea acelei femei. După ce au mâncat, ea s-a apropiat iarăși de el și i-a spus:

– Tu ești o adevărată căpetenie, căci ne-ai salvat și ne-ai hrănit. Ești un mare luptător! Eu voi ține minte mereu eroismul tău. Te rog, du-ne într-un loc unde să fim în siguranță.

Această încredere nemărginită a femeii l-a cucerit, iar în el a apărut dorință să audă astfel de cuvinte în fiecare zi…

După 1 an femeia îi cânta pruncei sale un cântec de leagăn, sensul căruia este acesta:

“Când vei crește, să-ți alegi un bărbat în care să ai încredere cu toată inima ta.

Bărbatul are nevoie de credința ta așa cum noi toți avem nevoie de aer. El are nevoie de tine ca să poată fi erou.

Să ai încredere în el și să-i transmiți această încredere zi de zi prin fapte și cuvinte.”

Vă dorim să aveți familii fericite, în care dragostea și încrederea să fie mereu în capul unghiului!