Lecție de stil pentru femeile care au depășit pragul de 40: renunțați la aceste lucruri o dată pentru totdeauna!

O doamnă trebuie să fie mereu feminină și fermecătoare, indiferent de vârsta sa.

Fiți în tendințe și nu repetați erorile de stil pe care le vom descrie în acest articol.

De ce să nu aruncați tot ceea ce este de prisos și să lăsați doar lucrurile care demonstrează gustul Dumneavoastră impecabil.

Am selectat mai multe piese vestimentare care nu se potrivesc prea bine unei doamne de 40+ și vom încerca să vă oferim și câteva sfaturi utile.

1. Ochelarii ieftini nu sunt pentru Dumneavoastră

Când vă alegeți accesoriile, inclusiv ochelarii, urmați sfatul franțuzoaicelor: „Mai puțin, dar să fie de calitate”. Alegeți o ramă de calitate de culori neutre și evitați lentilele-oglindă.  Acest accesoriu elegant al ținutelor de vară va împiedica, de asemenea, îmbătrânirea pleoapelor și apariția ridurilor de la colțurile ochilor.

2. Evitați lenjeria ieftină

Un lucru care ar trebui ales după principiul calității, nu al cantității. Alegeți sutiene de calitate înaltă, care vă vor susține bine pieptul. Puteți avea puține perechi: câteva de culori aprinse, câteva întunecate și câteva în tonuri neutre, dar dacă se vor aranja bine, vă veți simțiți extraordinar.

3. Evitați imprimeurile cu animale. Puteți alege doar unele mici detalii cu acest tip de imprimeu

Hainele cu imprimeuri cu pisici nu mai sunt pentru Dumneavoastră. Stiliștii nu interzic complet aceste imprimeuri, dar nu le recomandă pentru piesele de bază. Puteți alege o poșetă sau o pereche de pantofi cu acest tip de imprimeu, cu condiția ca pantofii să fie în stil clasic iar poșeta să fie de dimensiuni mici.

4. Evitați la culoarea neagră

Aceasta nu înseamnă că ar trebui să renunțați complet la hainele și accesoriile de culoare neagră. Dar dacă veți avea în șifonier doar haine de această culoare, în loc să mascați kilogramele în plus, riscați să păreți obosită și îmbătrânită.

Nu vă temeți de nuanțele suculente. Includeți în ținutele din timpul zilei și în cele de seară pantalonii în carouri mici sau un sacou de culoarea căpșunii. Culorile marsala sau indigo, alese corect, vă vor ajuta să arătați impecabil.

5. Evitați fustele și rochiile mini.

Genunchii goi trădează vârsta precum gâtul și ridurile. Înlocuiți fusta mini cu fusta creion până la genunchi și veți fi mult mai feminină și atrăgătoare.

6. Evitați hainele strălucitoare

Purtând haine cu paiete și bijuterii strălucitoare riscați să păreți vulgară, iar odată cu vârsta acest efect se intensifică.

Un lănțișor minuscul și o pereche de cercei de aur sau argint vă vor completa perfect ținutele. Un exemplu în acest sens ar fi stilul Reginei Elisabeta ori al Sophiei Loren.

7. Renunțați la blugii rupți. Aceștia sunt pentru domnișoarelor tinere 

Dacă vă place să purtați blugi, nu renunțați la această plăcere, mai ales că blugii clasici sunt mereu în vogă. Înlocuiți doar blugii rupți cu o pereche de blugi clasici cu talia înaltă.

8. Flip-flops sunt doar pentru plajă

Aceștia sunt doar pentru a merge la piscină sau la plajă.

O alternativă excelentă vor fi saboții decupați wedge. Dacă preferați încălțămintea fără toc, încercați o pereche de balerini din piele naturală de nuanțe pastel sau suculente.

9. Veți purta tricourile cu imprimeuri amuzante doar prin casă

Exprimați-vă starea de spirit cu un zâmbet frumos, iar hainele cu desenele amuzante, pe care le veți purta doar prin casă, să rămână secretul Dumneavoastră.

10. Hainele lungi până în podea nu sunt o soluție.

La această vârstă nu sunt admise extremele. Dacă ați decis să renunțați la mini, nu este cazul să alegeți doar maxi. Mult mai elegante vor fi fustele și rochiile midi și pantalonii ⅞.

11. Blănurile de culoarea canarului și scurtele de culoare verde sunt inacceptabile.

Blănurile artificiale pufoase și voluminoase sunt pentru tineret. Acest stil nu este cel mai bun mod de a prezenta stilul unei doamne care își cunoaște propria valoare. Acest lucru nu înseamnă că după 40 de ani trebuie să purtați doar blănuri naturale. Un palton elegant de cașmir sau un cardigan din fire naturale vă vor completa perfect ținutele de zi cu zi adăugându-vă farmec, dar nu ani.

12. Fundele – amintiri din timpul școlii.

Prezența fundelor și a panglicilor în ținutele unei doamne vorbesc doar despre nostalgia anilor de școală. Unei doamne solide i se vor potrivi doar niște volane discrete.

13. Pantofi neplictisitori pentru stilul 40 +.

Simplitatea excesivă a pantofilor vă poate face ținutele plictisitoare.

Perechea neagră de Stiletto se poate înlocui ușor cu una Oxford de culoare argintie sau cu o pereche de balerini de culoare aprinsă. Ținutele de de seară ale unei doamne 40+ vor fi completate armonios de o pereche de pantofi cu tocuri groase și cu un imprimeu exotic.

Vârsta nu trebuie să ne împiedice să alegem ținute feminine și elegante; să știți că feminitatea nu are vârstă. Acest lucru ni-l demonstrează chiar stelele Hollywood-ului: Julia Roberts, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow și Demi Moore.