Le ai în bucătăria ta? 10 greșeli pe care le fac chiar și designer-ii

Probabil deja ați început renovarea bucătăriei. Ați cumpărat toate cele necesare: tapete, mobilier, frigider etc. Totuși vă frământă ideea dacă amenajarea va fi reușită, dacă va fi comod să gătiți, dacă le va plăcea tuturor.

Indiferent cât de mult ați calcula fiecare pas, puteți face unele greșeli. Acest fapt se întâmplă fiindcă nu aveți experiență.

ошибки ремонта

Citiți sfaturile noastre și veți afla cele mai răspândite greșeli pe care vă vom ajuta să le evitați.

Amenajare necorespunzătoare

зонирование пространства

Separarea zonelor trebuie să fie astfel: chiuveta, blatul, aragazul. Distanța dintre chiuvetă și aragaz trebuie să fie de cel puțin 60 cm. Aragazul nu trebuie să fie alături de frigider. Nu uitați de masa pentru oaspeții.

Iluminare proastă

освещение на кухне

O iluminare prea intensă nu este binevenită. O lampă mică nu este comodă. Care este soluția? În bucătărie trebuie să existe câteva zone de iluminare: deasupra dulăpioarelor, de-a lungul blatului, deasupra mesei etc.

Înălțimea mobilei nu este potrivită

кухонные приспособления

Este vorba despre dispozitivele și suprafețele pe care le folosiți cel mai des. Se recomandă să amplasați totul la nivelul brâului, luând în considerație înălțimea medie a celor care locuiesc în casă.

Una-două prize

розетки на кухне

Această idee este potrivită pentru camera de zi sau dormitor! Iar în bucătărie trebuie prize pentru aragaz și frigider, mașina de spălat și cuptorul cu microunde, ceainicul și aparatul de cafea, toasterul. Înainte de a face reparație, calculați numărul de prize și mai adăugați câteva prize în plus.

Podeaua nu este practică

пол в кухне

În timpul preparării bucatelor orice poate cădea jos. De aceea, parchetul laminat și de lemn, nu este alegerea potrivită. Ambele variante sunt foarte lunecoase și își pierd repede din aspectul lor frumos. În cazul gresiei se observă micile crăpături care nu pot fi acoperite.

Încălzire în pardoseală

теплый пол в кухне

Desigur este foarte necesară, dar nu pe toată suprafața bucătăriei. Ea nu se montează sub frigider și mobilă. Planificați din timp cum va fi aranjată mobila, apoi veți hotărî unde trebuie să vă fie cald la picioare.

Blat de bucătărie din marmoră

мраморная столешница

Nu este practic! Dacă aveți o dorință foarte mare și aveți resurse financiare pentru cumpărarea și instalarea blatului, gândiți-vă încă o dată. Acest material este considerat cel mai pretențios .Iar murdăria care s-a îmbibat se curăță foarte greu.

Mânerele evidențiate prea tare

ручки шкафчиков

Frumos? Cu siguranță. Totuși chiar și cele mai frumoase mânere pot să vă încurce dacă ele se opresc în perete atunci când deschideți ușile. Dacă bucătăria este foarte mică vă veți împiedica mereu de ele.

Tapete în loc de panou de protecție

фартук на кухне

Panoul de protecție trebuie să fie comod și protejat. Anume acesta este supus temperaturilor înalte și murdăriei. Panoul trebuie montant din faianță, tapetele sau vopseaua nu sunt rezistente. Dacă ați ales totuși tapete, puneți în față sticlă termorezistentă.

Spațiu puțin pentru dispozitivele tehnice

кухонная техника

Astăzi, practic nu există bucătărie fără diferite dispozitive, însă apare întrebarea unde să fie plasate. Loc este puțin. De obicei, se pun de-a lungul blatului, dar arată inestetic. Soluția ar fi să faceți niște rafturi speciale și pentru dispozitive.

Probabil aveți și dvs. aceste greșeli în bucătărie, însă acum, dacă doriți să o renovați nu mai repetați aceleași erori. Dacă bucătăria este amenajată foarte practic, este mai ușor și mai plăcut să gătiți cele mai delicioase bucate.