Lăsați pantofii cu toc să fie purtați de femeile nefericite!

În popor se zice că cu cât este mai înalt tocul la pantofii unei femei, cu atât este mai nefericită în viața personală, iar dacă veți vedea o femeie purtând balerini și un hanorac larg, înseamnă că este fericită pe plan personal.

Haideți să vedem dacă este adevărat sau nu?

Cu cât oamenii sunt mai fericiți, cu atât ei se îmbracă mai simplu. Această concluzie am făcut-o după ce am aflat despre statistica anuală a ONU cu privire la nivelul de fericire din lume.

Din 2011, în fiecare an, se analizează nivelul de fericire mondială. Da, este adevărat.

Savanți serioși din toată lumea au elaborat o metodologie după care măsoară la oamenii din diferite țări nivelul obiectiv de bunăstare, precum și nota lor subiectivă asupra cât de bună este viața lor. Apoi compară indicii și întocmesc lista țărilor în funcție de nivelul de fericire al locuitorilor.

În 2017 primele zece cele mai fericite țări erau:

  1. Norvegia
  2. Danemarca
  3. Islanda
  4. Elveția
  5. Finlanda
  6. Olanda
  7. Canada
  8. Noua Zeelandă
  9. Australia
  10. Suedia

În statistica din 2016 au fost incluse aceleași țări, doar că unele s-au mai schimbat cu locurile.

Cunoașteți ce le unește pe aceste țări? În afară de faptul că în aceste țări este un nivel înalt de viață, sunt standarde sociale remarcabile și chiar comunism (în sensul bun al cuvântului)? Din punct de vedere al unui blog de modă, pe toate aceste țări le unește atitudinea simplă a locuitorilor față de haine!

Țările-legislativul modei și a stilului  mondial, țările pe străzile cărora fotografii de stradă captează imagini cu ținute perfecte, țările în care fiecare a doua studentă arată ca un etalon al stilului, acestea se află în jurul locului 40 al listei celor mai fericite țări. Franța este pe locul 32, Spania pe 37. Italia, unde fiecare bebeluș (de orice gen) cunoaște, de la naștere, cum să-și răsucească pantalonii, se află pe locul 50. Din 157 de țări cercetate, adică o treime din țările lumii, oamenii sunt mai fericiți decât italienii.

Dar ce se întâmplă în țările fericite? Acolo nimeni nu își bate capul privind câți milimetri să-și răsucească pantalonii conform publicației VOGUE. Ei poartă haine confortabile și nu se deranjează dacă este stilat sau nu. Blugi/maiouri, adidași/teniși, hanorace și geci. Undeva prin Danemarca sau Olanda se plimbă un cuplu și nu veți înțelege imediat cine dintre ei este fata și cine băiatul, ei fiind atât de identic îmbrăcați.

Unii cunoscuți de ai mei bărbați ar fi fost foarte nemulțumiți de modul în care se îmbracă femeile în Suedia. „Nu ai la ce te uita.” „Oare acestea sunt femei?” – ar fi spus ei.

Iată paradoxul, conform statisticilor cercetărilor, Suedia este o țară foarte fericită. Înseamnă că femeile nu sunt nefericite de faptul că ele nu poartă fuste-creion și nu poartă de dimineață până seara pantofi cu toc de 10 cm, coafuri și machiaj de seară.

Mai mult, bărbații din aceste țări, de asemenea, nu duc lipsă de fericire din cauza faptului că femeile nu arată 24/7 la fel ca pe podiumul de modă.

Probabil pentru a fi fericit nici nu este nevoie să urmărești tendințele modei și să alegeți minuțios fusta în funcție de siluetă.

Probabil puteți fi fericit și în haine obișnuite.

Probabil atunci când omul se simte fericit, protejat și liniștit, când el nu trebuie să demonstreze în fiecare zi cuiva statutul său (adesea imaginar), atunci unui asemenea om îi este foarte confortabil să savureze viața fiind îmbrăcat în blugi și hanorac.

Credeți că nivelul general de fericire și mulțumire influențează îmbrăcămintea femeilor? Sau pur și simplu este o coincidență?