La restaurant, el a cerut să împartă suma bonului de plată. Însă motivul nu este că e un zgârcit.

Această poveste s-a întâmplat cu prietenul meu. A făcut cunoștință pe un site de întâlniri cu o fată frumoasă, după care au decis să se întâlnească, așa cum se întâmplă de obicei. Primele lor întâlniri au avut loc într-o plimbare prin parc. Fata de care s-a îndrăgostit prietenul meu se numea Maria. Era cu adevărat foarte frumoasă, așa că, probabil, a avut suficientă atenție din partea bărbaților. Iar cu prietenul meu, comunicarea lor nu a fost prea interesantă.

Într-un cuvânt, ea îl refuza. El era deja disperat și a încetat să mai încerce să-i cucerească inima. Dar într-o zi ea i-a scris un SMS, arătând dorința de a se relaxa și de a sta într-un restaurant seara. Potrivit acesteia, este foarte obosită la locul de muncă și avea probleme acasă.

Prietenul, desigur că a fost de acord. El înțelegea că cel mai probabil este folosit doar pentru un oarecare profit. Dar nu în aceasta constă esența, deja au conveniseră asupra unei întâlniri. Au plănuit să se întâlnească lângă un restaurant, să facă o mică plimbare.

Iată că și a venit timpul întâlnirii. În acel moment, un tip, care arată ca un boschetar se apropie de ei și le cere bani, zicând că nu are ce mânca. Întrucât prietenul nu avea bani mărunți în buzunar, i-a dat 50 de lei. El, desigur, a mulțumit foarte mult pentru o asemenea generozitate, a luat banii și s-a repezit la magazin ca să-și cumpere de mâncare (sau ceva de băut).

Cu acest gest, prietenul a vrut să atragă atenția fetei, ca ea să observe cât de nobil este. Dar nu l-a apreciat deloc. Dimpotrivă, l-a privit urât. Întrebată de ce are o astfel de expresie, a răspuns că consideră că este inacceptabil să dea banii oamenilor străzii. Ei înșiși trebuie să muncească și să câștige bani și problemele lor nu ar trebui să ne deranjeze. Noi lucrăm, dar ei trăiesc din contul altor oameni.

Prietenul s-a îngândurat. La început a crezut că probabil problemele la locul de muncă au afectat-o astfel pe fată, iar apoi se gândea că poate fata era doar o scorpie, pe care o ascunde în spatele aspectului frumos?

Totuși au intrat ei în restaurant. Tânăra își comandaseră de toate și cât mai mult, iar prietenul – doar o ceașcă de cafea. Când chelnerul a venit și a întrebat dacă vor altceva, fata a spus că doar bonul de plată.

Prietenul i-a spus chelnerului să împartă bonul de plată. 

Maria sa revoltat:

– Cum iese, tu m-ai invitat, dar eu să plătesc? Tu trebuie să plătești pentru tot. Este un rendez-vous, nu?

La care prietenul meu i-a răspuns:

– Fiecare persoană ar trebui să plătească pentru mâncarea sa și să nu ceară de la alții, trăind din tot ce este gata (de fapt, pur și simplu a repetat cuvintele ei).

În fine, el plătește pentru comanda lui, ea plătește pentru comanda sa. Fata s-a înfuriat, iar după întâlnire l-a blocat imediat de pe toate site-urile.

Cine avea dreptate în această situație? Dacă nu ar fi fost incidentul pe stradă, s-ar crede că prietenul meu este zgârcit. În opinia mea, în acest caz, el a făcut lucrurile corect. Totuși el înțelegea că este pur și simplu folosit.

Drag cititor, ce părere aveți despre această istorie? Cum ați fi procedat dvs? Totuși, cine are dreptate?

Așteptăm cu drag comentariile dvs.