La ce vârstă, potrivit bărbaților, femeile sunt prea în vârstă pentru o relație?

Care ar trebui să fie diferența de vârstă dintre un bărbat și o femeie?

Răspunsul la această întrebare va depinde de cultura și tradițiile fiecărei țări, precum și de preferințele personale ale fiecărei persoane. De exemplu, potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite în 2013, cel mai mare număr de cupluri avea diferența de un an. Aceasta este doar o statistică,  deoarece totul este foarte individual.

În același timp există o regulă care ne ajută să descoperim care ar fi diferența de vârstă optimă pentru parteneri. Ar fi cam așa: jumătate din vârsta Dumneavoastră plus 7 pentru limita minimă, iar pentru cea maximă: scădeți 7 din vârsta Dumneavoastră și apoi înmulțiți cu 2.

După cum arată practica, această regulă este mai potrivită pentru bărbați decât pentru femei. Însă doamnele de 40 de ani afirmă că s-ar simți mai bine alături de un bărbat de 35 de ani decât de unul de 27.

Elizabeth Bruch, profesor de sociologie la Universitatea din Michigan a analizat, împreună cu colegii săi, 186 000 de mesaje ale bărbaților și femeilor de pe site-urile de dating din patru mari orașe: New York, Boston, Chicago și Seattle. Rezultatele au demonstrat faptul că bărbații care au mai puțin de 40 de ani aleg mai frecvent femei de aceeași vârstă cu ei sau mai în vârstă, iar după ce depășesc vârsta de 40 de ani aleg femei mai tinere decât ei.

De aici rezultă faptul că doamnele de 50 de ani nu sunt alese nu atât din cauza vârstei lor, cât din cea a preferinței bărbaților. Iar doamnele care au această vârstă frumoasă ar trebui poate să-și aleagă bărbați mai tineri?

Deoarece alegând femei mai în vârstă, bărbații vor avea parte de:

— liniște și confort;

— sinceritate și deschidere;

— grijă și respect;

— inteligență și înțelepciune.

La momentul actual există o mulțime de cupluri care nu țin cont de diferența de vârstă. Până la urmă contează sentimentele reciproce, nu vârsta pe care o avem.

Ce părere aveți despre aceasta? Așteptăm cu nerăbdare comentariile Dumneavoastră!