Învățați cele 3 reguli de aur ca să nu mai țipați la copii!

Conform statisticilor, majoritatea părinților aplică modelul de educație preluat de la generațiile precedente. Tendințele inovative în domeniul educației sunt foarte lent aplicate și asta doar cu ajutorul unor psihologi și pedagogi remarcabili. Dacă copilul dvs. nu vă mai ascultă, se ceartă mereu, răspunde urât, este timpul să vă gândiți unde ați greșit și cum ați putea schimba situația.

воспитание детей школьного возраста

Copii sunt florile vieții. Ele trebuie să crească și să înflorească în condiții prielnice, în special spirituale. Ceea ce oferim copiilor este depozitat în subconștient.

Iată câteva sugestii pentru o educație corectă, iar la bătrânețe, cu siguranță, veți avea un pahar cu apă!

воспитание детей дошкольного возраста

Cum să educați corect un copil

1. Nu țipați la copil

Atunci când strigați la copil, el absoarbe ca un burete toată agresivitatea, iar în timp, cu siguranță, o va revărsa asupra cuiva.

Calmați-vă, inspirați profund și gândiți-vă la cauza acestui comportament.  Pregătiți-vă psihologic pentru situații neplăcute, iar când va sosi momentul manifestați-vă nemulțumirea cu o voce calmă.

Nu puteți să vă abțineți? Da, este dificil. Un sfat: În primul rând, analizați ce provoacă starea de iritare și țipăt. Fiți mereu gata de situații de genul: muzică la maxim, nereușită școlară. Dintre voi doi, dvs. sunteți persoana matură!

Numărați până la 10. Dacă veți face acest truc simplu, vă fi rușine, apoi, să mai strigați la copil!

воспитание мальчика

2. Nu cereți prea mult de la copil

Copilul dvs. va fi neapărat cel mai bun pentru dvs., chiar dacă nu este medaliat la competițiile de înot sau nu învață cel mai bine.

Nu credeți că urmașul dvs. trebuie să fie la fel cum erați la vârsta lui și nu puneți pe umerii lui toate dorințele și ambițiile dvs. nerealizate. Găsiți ce îi place mai mult și dezvoltați aceste abilități!

воспитание подростка

3. Creați o impresie bună

Copii sunt oglinda părinților, ei vor aprecia și vor repeta tot ce faceți. Uimiți-vă copii cu abilitățile dvs. deosebite, arătați-i cunoștințele dvs., puterea și caracterul. Astfel, veți avea o autoritate mai mare în fața lui și veți putea investi tot ce e mai bun.

советы по воспитанию подростка

4. Discutați, ajutați, convingeți

Între voi trebuie să fie o înțelegere deplină. Discutați cu copii despre ce se întâmplă zilnic, fiți pentru el nu doar un educator, dar și un prieten. Creați în casă o atmosferă în care copilul se va simți în siguranță și va ști că aici va fi auzit și ajutat oricând.

Convingeți-vă copilul că doar el își poate modela viața. Doar într-o atmosferă de dragoste și înțelegere reciprocă vor crește oameni remarcabili

советы воспитание детей

5. Petreceți mai mult timp împreună

Dacă aveți o agendă încărcată și nu puteți să-i acordați mult timp copilului, învățați să valorificați acest timp. Lecturile, spectacolele de teatru, plimbările sunt extrem de eficiente, acționează pozitiv asupra relației cu copilul și dezvoltă noi deprinderi utile.

Dacă copilul va simți insuficiență de atenție, el va căuta această comunicare în altă parte. Și nimeni nu poate garanta că efectul va fi unul pozitiv.

непослушные дети что делать

6. Nu evitați întrebările

Chiar dacă copilul a pus o întrebare incomodă, nu evitați să-i oferiți un răspuns. Uneori copilul nu este pregătit să primească informația, dar incertitudinea și neclaritatea îi creează o stare confuză. Oferiți-i răspunsuri directe și laconice, dacă subiectul discuției este neplăcut.

семья воспитание детей

7. Nu fiți exagerat de protectori

Părintele trebuie să pregătească copilul pentru viața de adult. Dacă sunteți prea protectori nu veți reuși să faceți acest lucru. Decesul rudelor, problemele din familie, chiar și refuzul de a-i mai cumpăra o jucărie, pregătesc și ajută copilul să-și formeze o personalitate.

ребенок воспитание

8. Recunoașteți greșelile

Dacă înțelegeți că nu ați avut dreptate, spre exemplu, într-o discuție cu copilul tău, nu vă fie frică să recunoașteți acest lucru. Autoritatea dvs. nu va avea de suferit, iar copilul va admira corectitudinea dvs.

воспитание детей школьного возраста

Iată cum trebuie să vă educați copilul, ca să crească un om bun!