Întotdeauna am adunat firele rămase… Bine am făcut, căci acum le transform în adevărate capodopere!

Femeile pasionate de croșetat și împletit știu bine problema păstrării și utilizării resturilor de fire. De fiecare dată ajungi în situația de a ajusta noile proiecte astfel încât să folosești și ceva din firele rămase.

Redacția noastră vă invită astăzi să cunoașteți o nouă ramură a artei. Dvs. ați putea crea tablouri superbe folosind resturi de fire!

Veți avea nevoie de

  • resturi de fire colorate
  • adeziv PVA
  • o bază rezistentă
  • foarfece ascuțit
  • periuță

Ca și bază a tabloului puteți folosi o bucată de placaj, mochetă sau carton dur. Puteți scoate la imprimantă un desen, ca mai apoi să-l treceți pe această bază folosind un marker sau un creion. Altfel puteți desena direct pe bază cu creionul sau chiar deodată cu sfoară.

Aplicați adeziv pe conturul desenului, așteptați puțin să se usuce, apoi aplicați firul. Ulterior lipiți și umplutura desenului.

Atenție: în cazul tabloului făcut din fire contează nu doar culoarea acestora, ci și direcția pe care le lipiți. Asta e o oportunitate interesantă pentru a obține efecte originale. Evident puteți folosi și anumite artificii de croșetare care să completeze tabloul într-un mod și mai interesant.

Tăiați capetele sforilor folosind un foarfece ascuțit sau un cutter. În nici un caz nu le rupeți. În sfârșit lăsați tabloul să se usuce, apoi treceți peste el cu fierul de călcat fierbinte. Iată câteva lucrări care v-ar putea inspira:

2,1

2,2

2,3

2,4

Iată și o instrucțiune video pentru crearea acestor minunății: