Înțeleg oare pisicile limbajul uman? Oamenii de știință ne oferă răspuns la această întrebare

Pisicile noastre sunt foarte talentate și sociabile.

Ele ne pot comunica cu ajutorul unor sunete care este starea lor de spirit. Dar înțeleg oare pisicile limbajul uman? Oamenii de știință au studiat mai mult timp psihologia pisicilor și au ajuns la următoarele concluzii.

Cum „vorbesc” și cum percep pisicile vorbirea.

Gama de sunete percepute de pisici este mult mai largă decât la oameni. Pe lângă aceasta pisicile au o capacitate uimitoare de a omite toate sunetele inutile, fiind atente doar la cele de care au nevoie. Pisicile comunică între ele folosind gesturi, precum și unde ultrasonice.

Apropo, foarte puțină lume știe că pisicile nu au nevoie să emită sunete pentru a comunica, dar o fac în mod intenționat atunci când doresc să atragă atenția stăpânului.

Cum înțeleg limbajul nostru.

Foarte multe persoane care au pisici au observat că acestea își recunosc numele, înțeleg când sunt chemate sau certate, chiar dacă o fac diferiți membri ai familiei. Cel mai probabil ele înțeleg sensul frazei prin intermediul intonației, pe care o memorizează. Oamenii de știință au efectuat mai multe experimente și studii și au descoperit că pisicile înțeleg limbajul uman. Conform rezultatelor, putem afirma că aceeași pisică este capabilă să perceapă fraze din limbi diferite, dacă sunt pronunțate de persoane pe care le cunosc de circa două săptămâni.

În acest caz nu doar pisicile înțeleg vorbirea umană, ci și de alte animale domestice. Celebrul naturalist englez Gerald Darrell, care era convins că animalele înțeleg oamenii, a descoperit că animalele percep așa-numita „esență energetică” a cuvântului, mesajul emoțional, precum și dimensiunea și lungimea de undă a acestuia.

Comenzile.  

Pisicile, după ce locuiesc o perioadă împreună cu anumite persoane, încep să înțeleagă despre ce vorbesc și chiar pot îndeplini unele comenzi. Se consideră că este mai ușor să dresăm câinii, dar pisicile au nevoie de mai puțin timp pentru a-și aminti comenzile care rămân în memoria lor mai mult timp. Câinii au nevoie de până la 7 repetări, în timp ce pisicile doar de 2 sau 3. Acest fapt ne demonstrează încă o dată cât de inteligente sunt aceste creaturi.