Dragul meu fiu, a venit ziua în care începe numărătoarea inversă, când începi să îți înțelegi cel mai bine tatăl. Acum ești responsabil nu numai pentru viața ta, ci și pentru viața celei căreia i-ai jurat că îi vei fi alături la bine și la greu.
Sper că ești pregătit pentru viața de familie. În ziua nunții, tatăl meu, bunicul tău, mi-a dat această scrisoare pe care am păstrat-o toți acești ani. Acum a venit momentul să ți-o dau ție.
1. Ziua nunții este cea mai frumoasă zi din viața voastră, este ziua de naștere a unei noi familii. Și soția ta este darul cel mai de preț. Ai grijă, ea nu este o jucărie. Nu poți să te joci cu ea, și apoi să spui că nu îți mai place, ai obosit de ea sau că e stricată. Soția ta este din categoria cadourilor prețioase de care trebuie să ai grijă să nu le pierzi. Îți aduci aminte când ți-am dăruit un bilet la concertul celor de la U2, în ziua în care ai împlinit 16 ani, și pe care timp de 6 luni, îl tot verificai în fiecare zi de frică să nu cumva să-l pierzi și, numărai cu nerăbdare zilele până la ziua concertului. Așa să ai grijă de soția ta.
2. După căsătorie viața ta nu mai este cea de burlac..
3. După căsătorie lucrurile se schimbă. Deschide portofelul, banii și cardurile bancare nu sunt doar ale tale. Aveți un buget comun. Nu poți să-ți cumperi după placul tău un telefon nou sau o consolă de jocuri. Toate deciziile trebuie discutate. Sper că părinții soției tale i-au vorbit și ei despre toate acestea și ea, uitându-se în portofel, încearcă să gestioneze bugetul familiei.
4. Acum, când tu și soția ta locuiți separat de părinți, treburile casnice, gătitul, reparația robinetelor, călcatul hainelor etc., sunt sarcini comune. Lumea nu se va prăbuși dacă soția ta va repara robinetul iar tu vei pregăti cina. Dar familia se poate destrăma dacă fiecare dintre voi va împărți responsabilitățile și veți da vina unul pe altul că „asta nu e treaba mea”. Amintiți-vă că familia nu aparține 50% soțului și 50% soției. Familia aparține 100% fiecăruia dintre voi. Nu lăsa ca femeia să facă toate treburile în casă. Este important să vă ajutați reciproc.
5. Bunica ta îmi repeta mereu că orice netrebnic poate spune „nu pot”, a nu putea este foarte ușor. Dacă nu știți cum să faceți ceva − învățați. Aveți toată viața înainte să învățați. Și, apropo, dacă soția ta nu știe să facă ceva, înainte să o cerți, amintește-ți de lucrurile pe care tu încă nu le poți face.
6. Să vorbim despre loialitate și fidelitate. Fii fidel soției tale. Respectă această regulă atât de simplă la prima vedere: relația ta cu alte femei nu poate fi mai apropiată decât relația acestor femei cu soția ta.
7. Nu te plânge niciodată de soția ta prietenilor tăi. Vorbește-le doar despre cât de minunată este ea. Rezolvă toate problemele numai cu soția ta.
8. Banii și copiii. Ține minte aceste două cuvinte. Din cauza lor, vă veți certa cel mai des. Nu fi surprins. Prin urmare, începeți să vorbiți despre ei de acum cât încă nu aveți nici bani, și nici copii. Și da, să vă certați este ceva firesc.
9. Când vă certați, nu uitați că sunteți sortiți să fiți împreună pentru toată viața. Nu puteți ieși din casă și să vă întoarceți la casa părintească. Dacă nu ajungeți la nici un compromis, retrageți-vă în altă cameră pentru o perioadă scurtă de timp, dar mai târziu trebuie să vă întoarceți și să continuați să vorbiți. Nicio ceartă nu poate fi rezolvată singură fără participarea părților aflate în conflict. Discutați până când rezolvați problema.
10. Există două cuvinte care nu vă costă nimic, dar care valorează foarte mult. Aceste două cuvinte pot face minuni: îmi pare rău și îți mulțumesc. Mulțumește-i pentru tot soției tale. Chiar și pentru ceea ce ți se pare un lucru fără importanță. Fii mereu pregătit să-ți ceri scuze. Multe familii s-au destrămat din cauza că soții au fost prea orgolioși să spună „Îmi pare rău!” sau „Mulțumesc!” Îmi pare rău dacă nu ți-au plăcut aceste sfaturi și mulțumesc că le-ai citi până la capăt.
Ai grijă de familia ta! Ai grijă de soția ta! Ai grijă de tine!