Inima este bogăția cea mai de preț! − Un om al străzii ne oferă o incredibilă lecție de viață

„În scara blocului și-a găsit adăpost un boschetar. Toți locuitorii s-au obișnuit cu el și nu l-au alungat încercând chiar să-l ajute cu haine, mâncare sau chiar cu bani.  Pe timp de iarnă, omul străzii dormea în subsol…

Locatarii blocului l-au rugat pe boschetar să nu mai adăpostească pisicile și câinii fără stăpâni, dar el nu a ținut cont de rugămințile lor continuând să le dea din mâncarea lui, să doarmă împreună. Mă întâlneam cu el în fiecare dimineață în drum spre serviciu. El zâmbea mereu tuturor și mereu era binevoitor. Îl vedeam zilnic în compania animalelor vagaboande.

Omul străzii nu era prea vorbăreț, nimeni nu știa cum a apărut în curtea noastră. Era considerat un nebun, și nimeni nu-l lua în seamă. Într-o dimineață l-am întrebat: „De ce hrănești animalele dacă tu singur ești sărac lipit pământului și nu ai ce mânca?” „Nu este adevărat, nu sunt sărac!” – mi-a răspuns boschetarul. I-am zâmbit, și mi-am continuat drumul.

Mă tot gândeam la ce mi-a zis omul străzii. În ce constă bogăția lui? Cum poate o persoană care nu are un acoperiș deasupra capului, nu are ce mânca să fie atât de pozitiv? Este bogat. Ei bine, eu sunt o persoană educată, am studii,  un post de muncă prestigios, un salariu stabil, și nu îndrăznesc să spun că sunt bogat. Am hotărât să aflu în ce constă bogăția lui.

A doua zi mă îndreptam la serviciu. Ca de obicei, lângă scara blocului era boschetarul „bogat” în compania unui pisoi roșcat și slăbănog.

M-am apropiat și ca de obicei l-am întrebat: „Iarăși hrănești animalele? Deci, de ce ești bogat?” – l-am întrebat curios.

După o pauză, își ridică capul și îmi spuse: „Am inimă. Aceasta este cea mai mare bogăție pe care mulți nu o au”.

Noaptea, nu puteam adormi. Mă frământau gândurile. Nu am povestit nimănui despre acea discuție cu boschetarul, dar mi-am dat seama că sunt atât de sărac și de confuz. Cum pot să mă ajut pe mine dacă nu pot ajuta pe ceilalți?”

Distribuiți acest articol tuturor prietenilor!