Îngust nu înseamnă nicidecum lipsit de confort: idei elegante pentru un coridor îngust

Mai ales acum, în sezonul rece, simțim nevoia de un loc potrivit unde să ne lăsăm hainele groase și încălțămintea, imediat cum intrăm în casă.

Dar când ne gândim la holurile majorității apartamentelor din blocurile de la noi, știm deja ca este vorba despre niște spatii mici, înguste și întunecoase, iar amenajarea acestora este adesea extrem de problematica.

Totuși, fiind vorba despre prima încăpere care ne întâmpină atunci când pășim pragul casei, nu ne putem permite sa nu-i acordam importanța cuvenită. Anume de aspectul acesteia va depinde prima impresie pe care și-o vor crea musafirii despre întreaga noastră locuință. De aceea, oricât de mic sau de mare ar fi holul nostru, trebuie sa ne străduim să-l amenajam cât mai plăcut cu putință. Pentru a reuși acest lucru putem aplica și câteva trucuri decorative menite să distragă atenția de la dimensiunea acestui spațiu, înfrumusețându-l și subliniindu-i utilitatea și latura sa funcțională.

Pentru că este vorba despre un spațiu mic și îngust, este indicat să evitam folosirea culorilor închise, care-l micșorează vizual, și să ne îndreptăm atenția spre finisaje, mobilier și accesorii în culori cât mai deschise. Opțiunea cea mai avantajoasă pentru proiectarea unui coridor îngust a fost și rămâne a fi culoarea albă: aceasta extinde vizual spațiul îngust. Decorul sub formă de tablouri, abajururi frumoase, oglinzi și multe altele vă vor ajuta la diversificarea pereților și tavanelor albe simple, iar o podea originală va completa de minune rezultatul final.

Vă oferim în continuare 15 imagini ale unor coridoare înguste, elegante, care nu par deloc mici și lipsite de confort:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.