Inconștientul nu minte niciodată! Un mod excelent de a înțelege ce se întâmplă

Recent, fiind la un training, am învățat o tehnică excelentă (a lui Freud!) care ne ajută să depășim un anumit impas din orice sferă a vieții. Această metodă este numită „Metoda asocierii libere” și este axată pe dobândirea informației din inconștientul persoanei care nu poate fi înțeleasă conștient.

Spre exemplu, totul pare a fi bine, dar ceva nu merge. Și dvs. nu puteți înțelege ce este acel „ceva”. Încercarea de a înțelege și de a afla vă ia foarte multă energie și timp.

Haideți să vedem ce vă oprește și să schimbăm toate semnele „minus” în niște „plusuri” mari!

Ce vă deranjează?

Mai întâi de toate, determinați sfera, relațiile, direcția în care aveți nevoie de claritate.

Spre exemplu, nu puteți înțelege de ce nu vă place o persoană sau alta, de ce nu poți duce la capăt un anumit proiect, de ce nu vă puteți concentra asupra studiilor sau de nu aveți motivație să mergeți la sala de sport. Într-un cuvânt determinați obiectivul.

Acesta poate fi: sportul, căsătoria, un proiect nou, engleza, sănătatea, cristian (dacă există o nedumerire față de o persoană).

16 asociații

Acum scrieți într-o coloană de la 1 la 16, șaisprezece cuvinte asociate problemei/sarcinii/persoanei respective. Folosiți părți de vorbire negative și pozitive. Este important ca acestea să fie asociațiile dvs. personale. Acestea pot fi cuvinte ciudate, dar trebuie să vină din interiorul dvs. Trebuie să fie acel „ceva” pe care îl simțiți atunci când vă amintiți de problemă/sarcină/persoană. Cuvintele nu trebuie să se repete.

Lista de cuvinte împărțiți-o în perechi (1 cu 2, 3 cu 4, 5 cu 6 etc.), iar acum la fiecare pereche scrieți noi asociații. Atenție! Acestea vor fi cuvinte asociate după sens celor anterioare, fără vreo legătură cu sarcina de bază. Adică, inițial ați scris 16 asociații legate de sport, iar acum nici nu vă gândiți la sport. Pur și simplu scrieți asociații care vă trezesc cuvintele perechi.

După ce ați obținut 8 cuvinte, împărțiți-le din nou în perechi și gândiți-vă la 4 asociații, apoi la 2 și apoi la cea finală!

Ce conotație are acest cuvânt?

Cuvântul obținut caracterizează pe deplin, la fel ca întreaga dvs. existență, atitudinea față de sarcină/persoană. Este ceea ce gândești în realitate despre acel lucru.

Gândiți-vă și analizați din diferite perspective acest rezultat. Ce v-a determinat să obțineți un astfel de rezultat.

Dacă asociația este pozitivă, bucurați-vă și mergeți înainte folosind această informație. Dacă asociația este negativă, încercați să vă gândiți cum puteți să o schimbați în una pozitivă. Ce trebuie să faceți pentru un nou rezultat.

De exemplu, am scanat o persoană importantă prin această tehnică și am obținut cuvântul „presiune”. Credeam că ceva e în neregulă cu mine, dar de fapt eu suport presiunea exercitată asupra mea din partea acestui partener. Iar creierul gândea cu totul altfel.

Ce conotație au celelalte perechi de cuvinte?

  • Primele 16 cuvinte au apărut conștient ca urmare a experienței, convingerilor, viziunilor personale care s-au dezvoltat pe parcursul vieții.
  • Celelalte 8 cuvinte sunt mult mai profunde. Sunt gândurile dvs. din inconștient referitor la sarcina abordată.
  • Următoarele 4 cuvinte sunt starea dvs. emoțională față de sarcină. Dvs. puteți înțelege ce emoții vă trezește o anumită sarcină sau persoană. Încercați să schimbați și să îmbunătățiți rezultatul.
  • Ultimele 2 cuvinte și rezultatul de bază semnifică Triunghiul Deciziilor. Aici este ascunsă cea mai profundă atitudine și decizie. Analizați din toate perspectivele rezultatul. Deja știți ce să faceți cu acest rezultat, deoarece inconștientul v-a spus răspunsul corect pe parcursul desfășurării acestei tehnici.

Mergeți înainte! Nu vă temeți de schimbări, obțineți ceea ce vă doriți și nu vă axați pe ideile impuse de ceilalți. Fiți dvs. înșivă!

Ascultați-vă vocea interioară și acționați fără vreo îndoială!