Încălțăminte la modă în aceasta primăvara : 14 tendințe de top

Încălțămintea este un element esențial al garderobei noastre. Dacă e aleasă bine, ea completează ținuta cu stil și eleganță. În acest articol veți găsi 14 trenduri principale care vor fi dominante în această primăvară.

1. Culoarea albă

Încălțămintea albă deja de un an de zile este în topul preferințelor. Dar pe timp de iarnă asta nu e o alegere tocmai potrivită, în schimb a doua jumătate a primăverii este perioada ideală pentru așa ceva. În actualitate este orice tip de încălțăminte, de la adidași la sandale. Cu atât mai mult că în trend este și vestimentația albă monotonă.

2. Materiale textile

Încălțămintea din materiale textile este un trend foarte interesant. În această primăvara sunt populari nu doar tenișii și espadrilele, dar și pantofii, botinele și cizmulițele textile. Din materiale deosebit de actual este jacardul, dar și tweedul sau bumbacul.

3. Plastic

Încălțămintea din plastic nu e potrivită pentru serviciu sau evenimente festive, dar e o soluție ideală pentru plimbări în aer liber. Pantofii din plastic, cizmele transparente sau sandalele din același material vă vor diversifica garderoba într-un mod interesant și elegant.

@cdn.shopify.com

4. Western

Botinele din piele vă vor completa ținuta cu o ușoară notă de “brutalitate”. Stilul western e mai actual ca niciodată, mai ales dacă vorbim de încălțămintea care imită pielea șarpelui. Asemenea modele pot fi asortate atât cu o rochie gingașă, cât și cu blugi sau pantaloni scurți.

@nashbutik.ru

5. Futurism

Pielea metalizată, elementele lucioase și imprimeurile cosmice cu adevărat cuceresc lumea! Încălțămintea în stil futurist va arăta că sunteți în pas cu modă și că totodată vă uitați și în viitor. Modelele stridente pot fi asortate cu o rochiță interesantă sau cu un top lucios.

6. Pantofi cu călcâiul dezgolit

Începând cu mijlocul primăverii vor fi foarte actuali pantofii cu călcâi dezgolit. Acest model nu e printre cele mai comode, dar are un aspect foarte interesant. Pentru a evita un aspect ieftin al încălțămintei, optați pentru produsele de brand.

@shoes.ua

7. Sandale ortopedice

De dragul sănătății piciorușelor multe femei optează pentru sandale ortopedice. Din păcate majoritatea modelelor din această categorie au un aspect ce lasă de dorit. Dar dacă veți găsi o pereche ce să vă completeze ținuta într-un mod elegant, ar fi probabil o variantă ideală pentru sezonul cald.

8. Șireturi

Botinele elegante pe toc decorate cu șireturi sunt cireașa de pe tort în acest sezon. Acest element decorativ, care înainte era specific doar adidașilor și tenișilor a devenit una din cele mai interesante opțiuni pentru garderoba feminină.

9. Pene

Încălțămintea cu pene va conferi ținutei dvs. o ușoară notă de carnaval brazilian. Puteți alege atât o pereche de pantofi cu o mică decorație cu pene, cât și niște sandale decorate abundent în acest fel. În această încălțăminte cu siguranță vi se va trezi dorința de a dansa și a face schimbări pozitive în viață!

@img.tsn.ua

10. Detalii accentuate

Uneori e suficient un mic detaliu pentru a transforma o încălțăminte banală în una foarte originală. Această regulă se referă și la încălțăminte: toc lucios, ace metalice sau un element decorativ neobișnuit transformă pantofii modești într-o pereche de încălțăminte foarte modernă.

11. Platformă

Atenție, nu e vorba de platforma întreagă, care nu e la modă! Platforma cu toc este potrivită atât pentru încălțămintea din piele, cât și pentru cea din materiale textile. Încălțămintea masivă pe platformă cu toc este un trend foarte interesant, care va accentua o fire hotărâtă și expresivă.

12. Toc mic

Pe lângă platformele masivă designerii recomandă și încălțămintea cu toc mic. Variantele plate, alături de tocul subțire sau kitten heels nu numai că sunt în trend, ci sunt și foarte comode. Ele accentuează feminitatea într-un mod foarte natural și elegant.

13. Toc neobișnuit

Forma tocului vă poate scoate în evidență din mulțime fără a apela la vestimentație stridentă sau încălțăminte incomodă. În ultimii ani designerii au creat o mulțime de alternative, printre care cu siguranță veți găsi o variantă ideală pentru dvs.

@i.mycdn.me

14. Toc transparent

Diversitatea tocurilor transparente a cucerit lumea modei. Modelele în formă de flori, tocurile subțiri sau cele pătrate – toate acestea sunt o alternativă perfectă în acest sezon. E suficient să aveți măcar o pereche de acest fel pentru a vă scoate în evidență eleganță fără un efort prea mare.

Alegeți neapărat câteva perechi elegante pentru a avea mereu o ținută completă și stilată.