Cum să-ți înălbești hainele cu ajutorul bicarbonatului de sodiu? Foarte simplu – uite așa!

Bicarbonatul de sodiu este un remediu universal care se folosește pentru curățarea și înălbirea oricăror suprafețe, precum și a țesăturilor. Deseori combinat cu alte ingrediente naturale poate depăși produsele chimice din magazine. Bicarbonatul este inofensiv pentru sănătatea oamenilor, cât și pentru mediul înconjurător.

Remediu de înălbire

Aveți nevoie de

  • bicarbonat de sodiu
  • amoniac
  • oțet
  • burete
  • perie
  • mănuși de cauciuc

Mod de utilizare

1. Pentru înălbire, înlăturarea ruginii și a mucegaiului de pe faianță, pentru curățarea chiuvetei, căzii, vasului de toaletă:

Înainte de utilizare diluați bicarbonatul de sodiu cu apă și formați o pastă densă. Aplicați pe locurile murdare, lăsați până se usucă, înlăturați cu ajutorul buretelui sau a periei. Clătiți bine suprafața.

2. Dacă depunerile sunt prea vechi, repetați procedura. Dacă veți curăța regulat, nu veți avea nevoie de produse chimice, ci puteți folosi acest remediu inofensiv.

3. Pentru înlăbirea țesăturilor albe folosiți o soluție de bicarbonat și amoniac. Diluați în 5 litri de apă caldă 5 linguri de bicarbonat de sodiu, adăugați 2 linguri de amoniac. Înmuiați hainele în această soluție pentru 3-4 ore. Clătiți-le și spălați-le în mod obișnuit.

4. Pentru înlăturarea aspectului galben al hainelor, fierbeți-le după ce le-ați înmuiat 20-30 de minute. Veți obține niște haine imaculat de albe fără înălbitori. Această soluție nu este periculoasă pentru țesături și nu distruge textura, de aceea înălbirea poate fi efectuată permanent.

5. Bicarbonatul de sodiu și oțetul vă ajută să faceți față petelor învechite de pe orice suprafețe. Aplicați bicarbonatul pe suprafața necesară, apoi înmuiați buretele în oțet de 12% și curați suprafețele.

Atenție! Folosiți mănuși de cauciuc, deoarece aceste soluții pot afecta pielea mâinilor. Aceste metode nu se potrivesc pentru înălbirea suprafețelor de marmoră.

În celelalte cazuri folosiți bicarbonatul de sodiu fără limite.