Înainte de a-ți bate copilul încearcă să aplici aceste 3 sfaturi

Unii părinți afirmă că puțină bătaie nu strică, iar experții au păreri total opuse. The Asian Parent menționează că este o metodă greșită de educare a copiilor.

Violența se consideră una dintre cele mai stringente probleme ale educației. Însă unii părinți spun că dacă copilul este bătut în scop educativ, atunci el va fi mai ascultător și mai disciplinat.

Alți părinți consideră că este o atitudine foarte dură care ulterior va avea efecte negative asupra copilului. De aceea, ei preferă să folosească alte metode de disciplinare.

În prezent majoritatea cercetătorilor și experților susțin că bătaia în scopuri educative are o influență negativă asupra comportamentului și temperamentului lor pe măsură ce cresc.

Iată de ce părinții care mai aplică astfel de metode trebuie să-și revadă tacticile de educare.

În loc să dați copilului o palmă la fund, încercați să aplicați aceste trei metode!

1. Arătați-i consecințele comportamentului lor nepotrivit

În loc să loviți, puteți să-i povestiți copilului dvs. despre consecințele comportamentului lui nepotrivit. De exemplu, dacă nu va mânca tot din farfurie, nu va privi televizorul sau nu se va juca.

Consecințele îl pot ajuta pe copil să înțeleagă ce se va întâmpla dacă va continua să ignore regulile și să nu asculte de părinți. Aceasta va fi cea mai bună alternativă, întrucât metoda în cauză nu prezintă nici o daună fizică.

2. Fiți consecvenți

Dacă copilul dvs. se comportă urât, dvs. trebuie respectați regulile pe care i le-ați impus anterior.

Copilul dvs. poate încerca să vă manipuleze și drept urmare să-l iertați. Trebuie să fiți consecvenți în educarea copilului, de altfel veți călca mereu pe aceeași greblă și veți diminua semnificativ efectul primei metode. Copiii trebuie să înțeleagă că dacă este vorba de disciplină, atunci consecințele negative ale comportamentului nepotrivit nu vor putea fi evitate.

3. Încurajați faptele bune

Încurajarea este foarte importantă pentru copil. Puteți să-i mulțumiți și să-l încurajați pentru o faptă cât de mică. Iar dacă copilul are succes la școală sau și-a ajutat părinții, puteți să-l recompensați cu ceva semnificativ. De exemplu, să-i permiteți să facă ceva ce-i place.

Opriți-vă și gândiți-vă înainte să loviți copilul. Trebuie să înțelegeți că această metodă nu îi învață mereu pe copii să fie ascultători. Uneori părinții se mânie pe copii din cauza unor frustrări personale sau pentru că au avut o zi nereușită.

Încercați să căutați metode alternative care nu vor dăuna copilului!