În Vietnam tocmai s-a deschis un pod care îți tare respirația. Pare a fi un lucru desprins din renumitul film The Lord of the Rings!

Un pod din apropierea orașului vietnamez Da Nang îi impresionează pe vizitatori prin designul său extraordinar, căci structura podului pare a fi sprijinită de două mâini gigante.

Cunoscut în acele locuri ca “Podul de aur”, acesta e situat la 1.400 metri deasupra nivelului mării, într-un loc pitoresc ce descoperă toată splendoarea naturii din acea regiune. Podul are o lungime de aproape 150 de metri, iar curbura sa elegantă este cireașa de pe tort a acestei opere arhitecturale.

Designul construcției a fost elaborat de compania TA Landscape Architecture. Deși cele două mâini par a fi sculptate din piatră, materialul folosit a fost altul. “Noi am realizat scheletul mâinilor și l-am acoperit cu plasă metalică” – spune un reprezentant al companiei. “Apoi noi am aplicat un strat de fibre de sticlă și stratul decorativ superior. Construcția podului a durat circa un an de zile.”

În ultimii ani Vietnamul a devenit o țintă turistică foarte populară, căci tot mai multă lume descoperă frumusețea nemaipomenită a acestei țări. Podul reprezintă o parte din investiția totală de 2 miliarde $ în infrastructura turistică a acestei regiuni, vizitată anual deja de peste 1,5 milioane de turiști.

Redacția noastră vă prezintă câteva imagini uimitoare ale acestei construcții, care impresionează și atrage atât de mulți oameni din întreaga lume.

1.

Podul pare a fi sprijinit de două mâini gigante.

2.

Fiind cunoscut în Asia și ca “Podul de aur”, el este situat la 1.400 metri deasupra nivelului mării într-un loc pitoresc.

3.

Podul este absolut nou, fiind deschis în iunie 2018.

4.

5.

6.

Podul are o lungime de circa 150 m.

7.

Și are o curbură elegantă.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

V-ar plăcea să vizitați într-o bună zi acest obiect turistic?