În Japonia a fost lansată tehnologia 7D care va înlocui toate tipurile de divertisment

Aruncați toate televizoarele.

Dacă sunteți în continuare de părerea că filmele 3D sunt culmea progresului științific și tehnologic, atunci ați rămas puțin în urmă.

Cândva toată lumea utiliza ochelarii roșii și albaștri, care au devenit apoi mai întunecați. Apoi a apărut tehnologia 4D, un cuvânt nou în industria de divertisment și a efectelor speciale.

Iar acum a apărut o tehnologie și mai uimitoare: 7D! Să vedem în ce constă.

Aceasta are la bază ideea că spectatorul trebuie să aibă parte de o experiență unică de interacțiune cu realitatea virtuală. Invenția a fost prezentată de compania Magic Leap și constă din holograme clară și luminoase care creează niște imagini super-realiste.

Dar această tehnologie include nu doar aspectul vizual, dar și olfactiv, sonor și senzorial. Scopul acesteia este de a crea o iluzie care nu poate fi deosebită de realitate. Până la momentul actual acest proiect este în faza de dezvoltare, dar țările avansate precum Japonia și Dubai oferă deja posibilitatea de a admira rezultatele sale în locurile publice.

În Japonia s-a deschis o întreagă grădină zoologică fără animale reale: toți „locuitorii” acesteia sunt proiecții 7D. Aceasta este o experiență absolut uimitoare, deoarece vizitatorii pot vedea animalele într-un spațiu care corespunde celui natural. Toate animalele de aici sunt exact ca cele reale.

Aceasta este o idee minunată care, dacă va fi apreciată, vom putea renunța complet la animalele sălbatice ținute în captivitate și le vom înlocui complet cu aceste copii virtuale.

Urmăriți în următorul video cum arată această grădina zoologică 7D:

Ați dori să aveți o astfel de grădină zoologică și în orașul Dumneavoastră?

error: Content is protected !!