În Italia se consideră că la vârsta de 40 de ani viața domnișoarelor abia începe!

Deși italiencele fac parte din categoria femeilor care își actualizează cel mai des garderoba, ele vor opta pentru practicitate și pentru piese vestimentare pe care să le poată purta în cât mai multe ocazii. Odată cu vârsta, femeile din Italia încep să adopte un stil din ce în ce mai elegant și adoră nuanțele de bej, gri sau maro, culori discrete și feminine.

Femeile de patruzeci de ani (în special cele care locuiesc în Milano) arată minunat, au o formă fizică excelentă și sunt nespus de îngrijite. Știu să se bucure de viață, se întâlnesc cu prietenii, merg la muncă, au proiecte noi, nu uită de aperitive și de discuțiile interesante.

Foarte puține se căsătoresc sau au copii înainte de vârsta de 40 de ani. Un exemplu bun este actrița Monica Bellucci, care a născut primul copil pe când avea 39 de ani, iar pe al doilea la 45 de ani.

Există, desigur, și excepții. Unele își pot întemeia o familie mai devreme, dar, în cazul în care nu au făcut-o, mai au timp.

Trebuie să menționăm stilul vestimentar pentru care italienii sunt renumiți în întreaga lume. Pe la vârsta de 40 de ani femeile se plictisesc de stilul adolescentin și optează pentru ținute elegante sau casual, care li se potrivesc de minune.

„Fetele” adoră nuanțele de bej, gri, maro sau negru, pe care le completează cu accesorii originale. Pasiunea pentru blugi, adidași și imprimeuri neobișnuite nu le este străină, dar, spre deosebire de adolescente, domnișoarele de patruzeci de ani vor prezenta aceste ținute într-un mod original și elegant.