În fiecare familie există cineva care nu s-a distrat suficient. În familia noastră aceasta este bunica!

În fiecare familie există câte o persoană care nu s-a distrat suficient. În familia noastră aceasta este bunica. După moartea bunicului, acum șase ani, părinții au decis să o aducă pe bunica să locuiască cu noi.

Părinții mei spun, că în acest fel soarta se răzbună pe ei pentru absența problemelor specifice adolescenței la ambii copii, adică eu și sora mea.

De exemplu, în luna iulie, după ce a primit pensia, bunica s-a grăbit să plece pentru o săptămână cu cea mai bună prietenă la mare. Bunica a deconectat telefonul și a luat legătura cu noi doar atunci, când i s-au terminat banii. Mama aproape că și-a pierdut mințile. Părinții au fost nevoiți să plece după bunica. În tot acest timp tata râdea și o ruga pe soacra, ca data viitoare să-l ia și pe el.

Bunica are diabet zaharat în stadiul incipient și când medicul de familie a început să-i enumere, cu o față serioasă, ce nu are voie să facă și să mănânce, bunica l-a întrerupt:

– Ce se va întâmpla dacă am să mănânc toate astea?

– Puteți muri, a răspuns medicul pe un ton tragic și amenințător.

– Chiar? Vorbiți serios? Adică la ai mei 86 de ani există un astfel de risc?

Mai pe scurt, bunica își injectează insulină și mănâncă tot ce dorește.

Ea joacă șah în parc cu bărbații și îi câștigă! Cântă în corul ”Bunicuțele vesele”, merge la teatru și participă la toate evenimentele și concertele organizate de municipalitate. Recent bunica a cunoscut un domn cu 8 ani mai tânăr decât ea. Acum se distrează împreună. Săptămâna trecută ”iubitul” a răsfățat-o cu o plimbare pe cvadriciclu. După aceasta au luat cina împreună, au băut 2 litri de vin de casă și au adormit în fața televizorului pe canapeaua din sufragerie, unde i-am și găsit după ce ne-am întors de la țară. Exact ca o pereche de adolescenți îndrăgostiți! Așa, bunicul Nicolae a fost prezentat familiei noastre – mamei amorțite, nepoților uimiți și tatălui nostru, care într-una râde.

O ador pe bunica mea – ea este mai pozitivă și mai energică decât majoritatea tinerilor pe care îi cunosc. Ea iubește viața și știe cum să se bucure de ea. ”Viața este scurtă!” – îi răspunde bunica mamei mele de fiecare dată când aceasta o atenționează să fie mai cuminte.

Îmi doresc și eu o astfel de bătrânețe!

error: Content is protected !!