În casa prietenei mele mereu miroase uimitor. Mi-a dezvăluit secretul…

Casa ar trebui să fie întotdeauna exact locul în care vrei să te întorci după o zi obositoare. Și dacă deschizi ușa și simți un parfum deosebit, ziua ta poate deveni brusc mai bună, mai relaxantă, mai calmă.

Acest amestec îţi va face camera să miroase mai frumos şi să fie mai curată şi dezinfectată, fără a folosi produse chimice care sunt foarte dăunătoare.

Iată rețeta.

1. Utilizați un borcan de sticlă cu o capacitate de 800 ml.

2. Umpleți-l cu coji de mandarine, portocale, lămâie și grapefruit.

3. Adăugați oțet de mere, astfel încât să fie complet acoperit, apoi adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu.

4. Închideți borcanul și lăsați-l într-un loc răcoros și întunecat timp de o săptămână.

5. Nu uitați să agitați zilnic borcanul.

6. După 7 zile, strecurați amestecul si produsul este gata pentru a fi folosit!

7. Aveți nevoie doar de partea lichidă!

Puneți lichidul într-un pulverizator și sunteți gata de curățenie și dezinfectare.

Acest amestec vă va ajuta să curățiți:

• petele de pe podea;

• petele de grăsime din bucătărie

• baia;

• mizeria de pe pahare sau orice alt obiect din sticla;

• Este ideal pentru dezinfectarea chiuvetelor si toaletelor.

Curățarea eficientă fără a folos produse chimie, este ceea ce toate gospodinele își doresc.

Alte soluții pentru o casă frumos mirositoare.

Mirosul potrivit din casă va ajuta la crearea unei dispoziții excelente.

De exemplu, daca fiecare încăpere din casa miroase bine, atunci si tu te vei simți mult mai bine și vei fi mai relaxată!

1. Pliculețe de ceai

În camerele în care nu există geamuri, e foarte dificil de a menține prospețimea și un miros plăcut. Cu toate acestea, sigur iți dorești ca și în baie sau în debara să te bucuri de un miros plăcut.

De aceea, iți recomandam sa iei câteva pliculețe de ceai nefolosite, sa picuri puțin ulei odorizant de camera pe ele și să le lași la uscat câteva zile, apoi le pui unde vrei să ai parte de un miros plăcut!

2. Conuri de brad

Dacă pleci într-o excursie la munte sau mergi într-o zona în care găsești conuri de brad, iți recomandam sa le alegi pe cele mai frumoase și să le păstrezi.

Când ajungi acasă, pune-le într-un cos frumos, decorativ și adăugă peste conuri câteva picături de esențe parfumate. De exemplu, pentru sezonul rece puteți chiar să adăugați esență de scorțișoară.

3. Creează-ti propria aromă

Dacă nu ai încredere în odorizantele din comerț, creați-vă propriile arome. Pune o cană cu apă într-o cratiță, la foc mic.

Adăugă scorțișoara, vanilie, coacăze uscate și lasă cratița pe aragaz, pana vezi ca începe să scadă totul. Mai apoi, poți pune soluția obținută în vase și să te bucuri de miros!

4. Discuri odorizante

Ia o cană, umple-o pe trei sferturi cu bicarbonat de sodiu, adaugă deasupra apă distilată și amestecă totul, pană obții o pastă.

Apoi, pune în acest amestec 20 de picături de ulei parfumat, care să conțină aroma ta preferată, amestecă din nou și toarnă pasta în forme de brioșe.

Lasă totul așa, timp de 24-48 de ore, până ce vezi ca formele s-au uscat și poți scoate discurile odorizante, care s-au întărit intre timp.

5. Spray odorizant făcut în casă

Ai nevoie de o sticlă cu pulverizator, ca aceea pe care o folosești pentru a stropi plantele. Mai apoi, pune o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un bol și toarnă 12 picături din uleiul tău parfumat preferat (pentru început, îți recomandăm ulei parfumat cu aroma de lavandă sau eucalipt) și amestecă-le, până obții o pastă.

Toarnă acest amestec în sticla cu apă distilată, și agită bine. Când amestecul devine omogen, poți sa dai cu spray în încăperile în care iți dorești să ai un miros minunat.

Nimic complicat, nu? În plus, poți folosi spray-ul și pentru covoare!

6. Un parfum deosebit pentru covoare

Știm cu toții că covoarele sunt greu de curățat.

Dacă îți dorești ca ele să miroase plăcut, iată ce poți face: ia o linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de praf de scorțișoară.

Adăugă uleiul preferat și toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Lăsă-l timp de 30-60 de minute și stropește covoarele cu aceasta soluție.

După pulverizare, poți aspira covoarele.

7. Remediu împotriva mirosului neplăcut din chiuvetă

Uneori, după ce speli vasele, în chiuveta rămâne un miros neplăcut, chiar dacă o cureți cu diferite soluții chimice.

Pentru a scăpa de mirosul nedorit și pentru a crea din nou o atmosferă plăcută în bucătărie, poți curata bine chiuveta și apoi stoarce lămâie, portocală sau lime în ea. De asemenea, lângă chiuveta poți lăsa cojile acestor citrice. Ele vor absorbi mirosul nedorit!

8. Pastile parfumate pe becul lămpii

O soluție ușoară și rapidă prin care poți să împrospătezi aerul din camerele din casa este sa pui pastile parfumate pe becul de la lampă.

Astfel, cu puțin efort sau fără efort, se vor încălzi și vor emana mirosul pe care l-ați vrut.

9. Fă-ți propriile lumânări parfumate

Lumânările parfumate îți pot oferi o stare de confort de care ai nevoie atunci când ești acasă.

Ai nevoie de resturi de ceară de la lumânări deja folosite, un recipient în care să torni lumânarea (care poate fi un borcan cu o formă interesantă, de exemplu), un șnur de bumbac, pentru fitil, suporturi metalice pe care să prinzi fitilul, și o cratiță.

De asemenea, mai ai nevoie de o foarfecă ți de uleiuri esențiale cu aromele tale preferate. Dacă vrei să obții și un efect drăguț, poți folosi sclipici, scoici sau boabe de cafea.

Pregătește ceara zdrobită și fitilul. Între timp, pune cratița pe foc și adaugă în ea resturile de lumânări.

Când vezi ca bucățile de ceară s-au topit, adaugă câteva picături din uleiul parfumat, pentru a obține efectul dorit, fixează fitilul și toarnă amestecul in borcan, cu grija. În cazul în care vrei ca lumânarea ta să și arate frumos, înainte de a turna ceara, poți să pui la fundul borcanului câteva scoici, sclipici sau boabe de cafea.

Ți-au plăcut aceste idei?