În această fotografie este mama, cu cei 69 de copii ai săi.

Este o mama eroină.

Chiar dacă este foarte greu de crezut, o femeie din Rusia a născut 69 de copii! S-a întâmplat în secolul XVIII, iar mama eroină a intrat în Cartea Recordurilor. Este cel mai mare număr de copii născuți de aceeași mamă.

Vorbim despre Valentina Vasilyeva, soția unui țăran rus, Fiodor Vasilyev.

A trăit 76 de ani, iar între 1725 și 1765 a dat naștere la 69 de copii: 16 perechi de gemeni, 7 tripleți și 4 cvadrupleți, 67 au supraviețuit (doar 2 gemeni nu au supraviețuit).

O mamă și 69 copii:

4 × 4 = 16

7 × 3 = 21

16 × 2 = 32

27 de nașteri și 69 copii.

Prima știre despre copiii lui Fyodor Vasilyev a apărut în revista The Gentleman’s Magazine pentru anul 1783 (nr. 53, p. 753, Londra). Se spune că această informație, „deși pare ireală, merită încredere deplină, deoarece a fost transmisă de un negustor englez de la St. Petersburg rudelor sale din Anglia; el menționează, de asemenea, că țăranul va fi prezentat Reginei”.

Aceeași informație apare în lucrarea lui I. N. Boltin despre istoria Rusiei din 1788 și în cartea lui A. P. Bashutsky „Panorama Sankt Petersburgului” din 1834.

Unele surse au pus sub semnul întrebării veridicitatea acestor informații deoarece nimeni nu a verificat sursa acestor informații.

Cu toate acestea ei au intrat în Cartea Recordurilor Guinness.

Este curios faptul, că Fiodor a avut mai mulți copii decât soția sa!

Cea de-a doua soție a lui Vasilyev a născut 18 copii: 6 gemeni și 2 tripleți. Astfel, Fyodor Vasilyev a fost tatăl a 87 de copii, dintre care cel puțin 82 au supraviețuit până la maturitate.

Din păcate nu există fotografii veridice ale familiei Vasilyev. Fotografiile din acest articol sunt publicate, doar pentru a descrie acest fapt curios, dar nu există nici o dovadă că ar fi vorba despre Fiodor, Valentina și copiii lor.

Probabil, că Valentina a avut o predispoziție genetică pentru hiperovulație care crește probabilitatea de a avea o sarcină multiplă.

Din punct de vedere biologic o femeie ar putea naște de 27 de ori în viața ei.

Ați auzit și dvs despre această familie?