Imprimeurile florale în trend în sezonul primăvară-vară: 30 de ținute frumoase și elegante

Designerii mondiali s-au inspirat din florile timpurii de primăvară. Printurile florale au rămas în tendințe la prezentările de modă din acest an.

Principala diferență față de tendințele anului trecut care aveau printuri florale de mici dimensiuni și culori neutre, compozițiile florale din acest an sunt de dimensiuni mari, de culori aprinse, expresive și pe fundal întunecat.

Maratonul de primăvară: studiem tipurile de imprimeuri florale în trend în sezonul de primăvară-vară

1. Îmbrăcămintea exterioară

Bomber, parka, scurtele din piele vor fi componentele de bază ale ținutelor feminine din această primăvară, alături de paltoanele clasice, de jachete și sacouri. Elementele un pic mai brutale vor fi atenuate de printurile florale.

Culoarea verde-olivă, albastrul închis, fundalul negru cu decor floral va deveni un element de auto-exprimare în ținutele de zi cu zi.

Imprimeul floral în partea superioară a ținutei se va combina armonios cu pantaloni uni sau cu fustă. Nuanțele de nud și cele pudrate nu-și vor pierde din relevanță nici în acest sezon. Florile mari vor fi accentele acestei primăveri.

Precum și decizia corectă a designerului: partea de jos a ținutei va fi de aceeași culoare cu printul floral. Acest lucru completează armonios întreaga ținută.

Culoarea roșie în partea de jos se va combina cu macii roșii, cu trandafirii, cu lalelele de pe fundalul de culoare închisă al scurtei sau al sacoului.

Pantalonii sau fustele din denim albastru se vor combina elegant cu piesele cu print floral de culoare albastră.

2. Fusta cloș cu imprimeuri florale 

Plisată, trapez ori soare… Ce poate fi mai romantic decât o fustă cu imprimeu floral? Și, în plus, aceasta este o alegere în trend pentru ținutele de zi cu zi și pentru cele de seară.

Partea de jos de culoare închisă va crea o combinație armonioasă cu cea de sus de culori deschise dacă nuanțele imprimeului floral și partea superioară uni vor fi din aceeași gamă de culori.

E preferabil ca fusta înflorată să fie singurul accent al ținutei Dumneavoastră. Celelalte piese vestimentare e bine să fie uni și să le completați cu niște bijuterii de aur nu prea mari.

3. Pantalonii

O alegere perfectă pentru care ar putea opta doamnele ce urmăresc tendințele, va fi broderia florală pe pantaloni.

Pantalonii cu printuri vegetale de dimensiuni mari, însă, vor adăuga volum coapselor.  Dacă nu vă doriți acest lucru, optați mai bine pentru un imprimeu dintr-o singură floare în tonul bluzei sau a sweatshirt.

Rochia cu print floral

Rochia trebuie să fie neapărat favorita garderobei de primăvară, la fel ca și fustele. Simetrică sau asimetrică, mini sau maxi, de orice tip, cu puține (sau cu multe) flori.

Imprimeul alb pe un fundal negru sau albastru va fi punctul culminant al unei ținute de seară. Apropo, această combinație va atenua un pic bronzul Dumneavoastră.

Combinația de tonuri reci și calde este destul de des întâlnită în noile colecții. Rochia de culoare roz-pal sau coral, cu flori de culoare albastră va arăta fermecător și elegant. Rochia-shift într-o versiune similară vă va completa ținuta de birou în combinație cu un cardigan uni și cu o pereche de pantofi clasici cu tocuri.

4. Detaliile florale

Orice ținută mov, în nuanțe pastelate sau nud, poate fi reîmprospătată puțin cu o geantă cu print vegetal.

O rochie de seară monocromă va arăta altfel, dacă veți adăuga ținutei Dumneavoastră un accent sub formă de pantofi cu imprimeuri, un ceas sau o centură.

Pentru a fi în trend în această primăvară nu este neapărat să vă completați garderoba doar cu piese cu imprimeuri florale. Câteva accente vor fi suficiente pentru a crea în jurul Dumneavoastră o aură primăvăratică fermecătoare, feminină și să demonstrați prezența unui gust impecabil.