Imitația perfectă a pietrei naturale pentru amenajarea locuințelor la costuri minime

Alegerea stilului de design interior ideal pentru locuința fiecăruia dintre noi este foarte importantă. Aceasta va determina felul în care ne simțim zilnic. Fiecare dintre noi își dorește o locuință confortabilă unde să se simtă „acasă”.

Piatra naturală a fost dintotdeauna considerată un material de construcție de lux, fiind unul dintre cele mai rezistente materiale de construcție.

Decorarea locuințelor cu piatră naturală prezintă o multitudine de avantaje, dar este prea costisitoare. Piatra artificială este o opțiune mult mai accesibilă. Este rezistentă, oferă un aspect natural interiorului și fiecare își poate amenaja casa într-un mod atractiv și original.

Pietrele artificiale sunt roci create prin folosirea diferitelor procese tehnologice. Acestea se realizează rapid si compoziția lor chimică poate fi modificată pentru a avea diferite forme, texturi sau culori. Pietrele artificiale pot fi formate și din bucăți de piatră naturală care pot fi zdrobite și amestecate cu mortar. Durata de viață este, desigur, mai mică, dar prețul accesibil, comparativ cu prețul pietrei naturale, constituie un avantaj.

Vă prezentăm câteva idei practice, care să vă inspire să alegeți anume piatra artificială pentru a vă amenaja interiorul locuinței.

1. Piatra artificială pe care o alegeți depinde de funcționalitatea pe care vreți să o aibă fiecare spațiu.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. Amenajarea cu piatră artificială va crea, în orice spațiu interior, o atmosferă unică.

9.

10.

11.

12.

13.

14. Piatra artificială are marele avantaj că se îmbină foarte frumos pe suprafețele pe care este aplicată, oferind un aspect final continuu, uniform.

15. Folosită corect, poate crea o atmosferă caldă și primitoare.

16. Piatra artificială mai are rol funcțional și ergonomic, deoarece conferă rezistență.

17.

18.

19.

20. Finisajul artificial are un aspect mai frumos decât cel natural.