Iată ce se întâmplă atunci când fulgerul atinge pământul!

De cele mai multe ori fulgerul lovește în clădirile, instalațiile înalte și în copaci, însă nisipul umed și stâncile nu sunt o excepție.

În acest articol vă prezentăm o colecție de fotografii care au surprins niște momente fantastice cu fulgere. De asemenea, sunt imagini care arată cât de „dăunător” poate fi fulgerul.

Imagini cu fulgere

Fulgurita sau fulgerul pietrificat sunt niște țevi în nisip formate din silice topite și suprafețe topite pe afișajele de roci, formate sub acțiunea unui fulger. Stânca din imagine, la fel, s-a format drept urmare a loviturii de fulger. Interiorul ei este foarte neted, iar exteriorul este foarte neobișnuit.

Diametrul fulguritei circulare nu are mai mult de câțiva centimetri, iar lungimea poate fi de câțiva metri. Au fost cazuri când acestea au avut lungimea de 5-6 metri.

Apariția țevilor de sticlă în nisip la descărcarea fulgerului ține de faptul că între firele de nisip există tot timpul aer și umezeală. Energia electrică a fulgerului în câteva fracțiuni de secundă încălzește aerul și porii de apă la temperaturi foarte mari, formând o creștere explozivă a presiunii aerului dintre firele de nisip și dilatarea lui.

Aerul care se dilată formează un cilindru în interiorul nisipului încins, iar apoi răcirea rapidă fixează fulguritele într-o țeavă de sticlă în nisip. De multe ori, atunci când fulguritele sunt dezgropate forma acestor seamănă cu rădăcina sau ramurile unui copac cu multe ramificații.

Fulguritele mai sunt numite și rocile tari de munte formate prin lovituri de fulger.

Iată cum arată o casă lovită de fulger.

Iată cum arată un automobil lovit de fulger.

Cele mai dragi ținte ale fulgerului sunt copacii.

Iată cum arată fulgerul în mare.

Câteva imagini spectaculoase cu fulgere.