Imagini incredibile cu tăietori de lemne, începutul secolului XX! Foloseau unelte simple, dar doborau niște copaci giganți!

Este greu să ne imaginăm, ce simțeau primii tăietori de lemne atunci când au văzut pentru prima dată rădăcinile unui copac Sequoia. Evident, pentru a tăia un copac de 100 de metri, este nevoie de mult timp și efort. Tăietorii de lemne, mulți dintre care au venit de la ferme, înainte să se îndrepte spre pădure la muncă, se lăudau cu copacii pe care i-au tăiat. Ei pozau pentru fotografii pe cioturi gigante și masive de copaci, folosind noile tehnologii de atunci în domeniul fotografiei.

Chiar dacă munca lor era foarte periculoasă, unii tăietori de lemne au dezvoltat niște discipline sportive, precum ar fi logrollig-ul, care încă sunt practicate până în ziua de azi la competițiile în aer liber.

Deși munca tăietorilor de lemne a devenit din ce în ce mai mecanizată, am selectat câteva fotografii despre acești muncitori de la sfârșitul secolului trecut, care și-au lăsat amprenta asupra istoriei Americii, folosind doar unelte simple. Fotografiile de mai jos sunt impresionante pentru că ne arată dimensiunea uluitoare a copacilor, prin comparație cu oamenii care apar lângă aceștia.

Vă invităm să admirăm curajul acestor bărbați neînfricați, ce făceau față pădurilor masive a Californiei:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

10. 

11. 

12. 

13. 

14. 

15. 

16. 

17. 

18. 

19. 

California este casă la unele dintre cele mai incredibile păduri din lume, în special cele cu arbori masivi și spectaculoși. Dacă doriți să vizitați o parte din această pădure măreață, aveți cea mai bună opțiune: pe partea de Muntele Tamalpais, la 12 mile nord de San Francisco, este pădurea cunoscută sub numele de Muir Woods. Un membru mândru al Serviciului Parcului Național și un Monument Național din 1908, această pădure fascinantă este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori.

error: Content is protected !!