Imagini adorabile! Cele mai blânde mame-ursoaice și puii lor!

Urșii sunt niște animale deosebit de frumoase. O plăcere pură, când privești aceste fotografii, unde ursoaicele își cresc și îngrijesc cu drag puișorii săi. Ne amintim de scriitorul vestit rus, Samuil Marshak și ”Ursulețul de 5 ani, învățat cum să se comporte”. Este uimitor și chiar surprinzător să privești cât de mult comportamentul ursoaicei și a puișorilor ei se aseamănă cu cel al oamenilor. Totul este foarte cunoscut: gesturile, situațiile și chiar mimica ursoaicei-mame.


S-a constatat că populația urșilor a atins niveluri ridicate, depășind deja 6000 de exemplare în Romania. Ursul este cunoscut ca un animal pofticios, ce mănâncă aproape orice. Îi plac foarte mult dulciurile, lucru deja demonstrat. Ciclul de viață a urșilor este unul mai puțin obișnuit. Un mascul se împerechează cu mai multe femele, iar femela cu mai mulți masculi – deci sunt animale poligame. Dacă sunteți obișnuiți să vă plimbați prin pădure, sunt șanse mari să vă întâlniți cu un urs.

Observarea unui urs în mediul lui natural de la o distanță sigură, poate fi puțin înfricoșătoare, dar plăcută. Experiențele pozitive în ceea ce privește întâlnirile cu urșii sunt mult mai dese decât cele neplăcute. Dovada faptului că urșii sunt animale foarte agreabile sunt imaginile de mai jos.

Pentru ca generațiile viitoare să mai poată vedea urși în pădurile noastre, protejați-i și respectați-le spațiul lor natural de viață. Priviți această selecție de poze uimitoare, din întreaga lume. Acestea reflectă o mare iubire maternă, plină de mângâiere și îngrijire!

Ce ziceți de imagini, sunt adorabile, nu-i așa? Așteptăm cu drag comentariile dvs.