Iluzii optice: 7 trucuri pentru modelarea siluetei cu ajutorul îmbrăcămintei

Știați că există câteva trucuri care ne ajută să obținem, cu ajutorul vestimentației, o siluetă de vis? Puteți crea un accent în partea dorită a corpului și să îndepărtați atenția din zonele pe care nu doriți să le subliniați.

Următoarele șapte iluzii de percepție vă vor ajuta la modelarea corpului.

Iluzia liniilor verticale, orizontale și diagonale.

Verticalele și diagonalele convergente alungesc silueta, orizontalele și diagonalele o lățesc. Puteți aplica această tehnică nu numai cu ajutorul unui imprimeu, ci și cu ajutorul unor linii detalii ale îmbrăcămintei (guler, mâneci etc).

Iluzia contrastului.

Mic lângă mare pare și mai mic și viceversa. Este foarte important să alegeți accesoriile ținând cont de proporțiile corpului, pentru a nu sublinia unele mici imperfecțiuni. Așadar, o femeie minionă cu o geantă voluminoasă pare și mai joasă.

Iluzia unui spațiu complet. 

Îmbrăcămintea cu imprimeu ocupă vizual mai mult „spațiu” pe corp decât cea fără imprimeu. Dacă aveți o siluetă în formă de pară și veți purta o fustă cu imprimeu leopard, aceasta va sublinia volumul șoldurilor mai mult decât alegerea unei fuste de același stil, dar fără imprimeu. Prin urmare, în zonele pe care ați dori să le faceți vizual mai îngrijite și mai elegante, alegeți lucruri simple, iar acolo unde doriți să adăugați volum, printuri și desene.

Iluzia fragmentării siluetei cu ajutorul culorilor contrastante.

Vă amintiți rochia contrastantă a lui Kate Winslet, Stella McCartney, pe care actrița a purtat-o ​​pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Veneția? Această rochie este un exemplu viu al iluziei contrastelor: inserțiile negre pe laterale modelează silueta astfel încât talia subțire să iasă în evidență, iar coapsele arată perfect. In plus, țesătura ușoară verticală alungește silueta.

Iluzia distragerii atenției.

Dacă vom folosi haine și accesorii strălucitoare în zona cea mai avantajoasă, adică vom sublinia avantajele cu ajutorul unor detalii atrăgătoare, vom distrage atenția de la unele imperfecțiuni. De exemplu, pentru a distrage ușor atenția de la o față arsă la soare, puneți-vă o curea sau o pereche de pantofi strălucitori, deplasând astfel privirea celor din jur.

Iluzia luminii și întunericului.

Această iluzie chiar funcționează. Dacă silueta Dumneavoastră este în formă de „triunghi inversat”, o cămașă albă în combinație cu pantaloni negri nu vor face decât să sublinieze lățimea excesivă a umerilor și a șoldurile înguste. Dacă veți schimba albul și negrul cu locul, veți obține efectul vizual dorit.

Iluzia temperaturii culorii.

Efectul temperaturii culorii funcționează pe principiul iluziei de lumină și întuneric: nuanțele calde par mai voluminoase decât cele reci. Astfel, pentru a corecta silueta în formă de „măr”, de exemplu, ar fi bine să facem o alegere în favoarea unui cămăși albastre în locul uneia de culoarea laptelui copt.