Idei pentru confort: 10 soluții pentru cei cărora le place să croșeteze

Cei care se ocupă cu croșetarea merită tot respectul, căci asta necesită foarte multă răbdare pentru a obține ceea ce-ți dorești. O buclă, încă una, încă două – și mâinile dibace sunt cât pe ce să termine puloverul.

Apropo, specialiștii afirmă că croșetarea are efecte pozitive asupra sistemului nervos. În timpul croșetării se ameliorează stresul, organismul se relaxează, iar mintea savurează actul artistic. N-ați croșetat niciodată? Acum e momentul ideal pentru asta! Iar redacția noastră vă vine în ajutor cu câteva sfaturi.

1. Stăpâniți ghemul

Există multe moduri de a “stăpâni” ghemul săltăreț. O idee foarte bună ar fi să puneți ghemul într-un recipient de plastic, pe marginea căruia să fixați un clip pentru hârtie, prin urechile căruia să treceți firul.

2. Croșetare multicoloră

Sticlele de plastic de multe ori stau fără treabă. De acum le puteți folosi foarte rațional, astfel încât să vă fie mult mai ușor să croșetați lucrurile care implică folosirea mai multor fire de diferite culori.

3. Nu va fugi nicăieri

Lunecarea firului de pe deget e o problemă foarte neplăcută. Dar rezolvarea este destul de simplă: faceți un astfel de degetar croșetat, care vă va ajuta să nu mai pierdeți niciodată firul.

4. …și nu se va încâlci

Ghemele păstrate în aceeași cutie parcă tind să se încâlcească într-un dans armonios, dar neplăcut pentru gospodină. Pentru a scăpa de această problemă, fixați ghemele cu agrafe pentru păr.

5. Ceremonie de croșetare

Un mod elegant de a stăpâni ghemul este folosirea unui ceainic. Introduceți ghemul în ceainic și scoateți firul prin gura sa. Această soluție nu este doar originală, ci vă poate ridica și dispoziția.

6. Păstrarea accesoriilor

Modul de păstrare a accesoriilor este o problemă importantă pentru orice gospodină pasionată de croșetat. O idee foarte inspirată este să folosiți pentru asta un album foto sau o mapă cu folii.

7. A doua viață a croșetei

Mânerul rupt nu înseamnă sfârșitul croșetei! Tăiați peria unei periuțe de dinți veche, apoi încălziți croșeta pe foc și introduceți-o în baza periuței de dinți. În mod similar puteți face un “upgrade” la croșetele cu care nu vă este comod să lucrați.

8. Îndreptați firul andrelelor

Uneori firul andrelelor rămâne încăpățânat în forma în care a fost depozitat. De regulă acest fir e făcut din polietilenă, care devine mult mai moale la temperaturi ridicate. Afundați firul în apă fierbinte pentru câteva secunde și savurați un împletit productiv!

9. Oricând și oriunde

Pentru a putea croșeta oricând și oriunde, faceți rost de o poșetă după modelul celei din imagine. Este foarte comod să o porți cu tine.

10. Când faceți o pauză…

Pentru a preveni ieșirea andrelelor din împletitură atunci când faceți o pauză, introduceți-le vârfurile în dopuri de plută, care v-au rămas de la vin sau șampanie. De acum puteți lua masa fără nici o grijă!