Idei interesante de a proiecta dulapuri în jurul ușilor

În apartamentele mici trebuie să salvați fiecare metru pătrat. Sistemele de depozitare sunt instalate loc peste tot – sub pat, masă și sunt luate în considerare aproape toate planurile și unghiurile disponibile. Chiar și ușa este considerată nu numai ca un loc de intrare sau ieșire din cameră. Pe de o parte și cealaltă a ușii pot fi montate dulapuri, rafturi, sisteme de depozitare și chiar o bibliotecă pe întregul perete. De exemplu, în jurul ușii pot fi instalate rafturi pentru păstrarea colecțiilor de suveniruri și figurine. Dulapul, care ocupă spațiu gol lângă ușă, permite plasarea cea mai rațională a mobilierului în camere.

În funcție de dorința dvs, dulapul poate fi făcut cât se poate invizibil sau, dimpotrivă, poate fi decorarea principală a camerei. Este important să alegeți culoarea potrivită a mobilierului și materialele potrivite.

Vă propunem o amenajare mai puțin obișnuită, dar foarte practică:

1.

2.

3.

4. Optați pentru modele asimetrice. Totodată, proiectarea unei uși ca o cameră secretă este o idee excelentă. În exterior se va asemăna cu un dulap obișnuit cu rafturi, astfel încât nimeni nu poate ști că există o altă încăpere în afara ușii.

5.

6.

7. Dulapul cu oglindă este potrivit dacă camera este foarte mică.

8.

9. Mobilierul din jurul ușii este mai bine să fie din aceleași materiale (sau conțin elemente similare de decorare), a căror ușă este realizată într-un stil similar.

10. Oglinzile mari fac camera mai ușoară și extinde vizual spațiul unei încăperi mici.

11.

12.

13.

14.

15. Adâncimea rafturilor, în funcție de utilizarea prevăzută, trebuie să fie adecvată: pentru cărți, sunt posibile variante înguste, pentru lucruri mai voluminoase – adânci.