Dacă ai o locuință mică atunci te ajutăm să-ți amenajezi spațiul eficient, confortabil și fără costuri suplimentare

Lipsa spațiului este o problemă care îi afectează destul de mult pe proprietarii apartamentelor mici cărora, din păcate, situația financiară nu le prea permite să-și procure locuințe spațioase la care visează de mult timp. În aceste cazuri ne vin în ajutor unele idei de design, care ne ajută la optimizarea spațiului.

1. Mese pliante cu fixare pe perete.

Este o idee excelentă pentru a economisi spațiul și, când este pliată, masa mai are și funcția de raft.

2. Utilizați spațiul din spatele frigiderului.

Standardele tehnice recomandă să nu puneți frigiderul în apropierea peretelui. Dar, de obicei, bucătăriile noastre au un plin lat care formează spațiu suficient pe care-l puteți folosi pentru depozitarea alimentelor, condimente sau chiar a legumelor. Pentru aceasta puteți utiliza sacii pentru rufe deoarece permit circularea aerului. Ați putea construi și un raft în spatele frigiderului.

Utilizați suprafața ușilor; pentru aceasta veți avea nevoie de un set de condimente cu suport magnetic. Aceasta este o soluție excelentă!

3. Utilizați spațiul de sub chiuvetă.

Din cauza conductelor de canalizare de sub chiuvetă, ne rămâne spațiu doar pentru lada de gunoi, dar cu puțină creativitate veți utiliza fiecare colțișor liber: puteți păstra aici legumele sau produsele chimice de uz casnic sau pungile pentru gunoi.

4. Utilizați suprafețele laterale.

Dacă nu aveți suficient spațiu pentru rafturi, utilizați un organizator pe care-l puteți cumpăra ori coase singuri.

O altă opțiune este utilizarea unor suporturi speciale pe mobilier care vă vor ajuta să eliberați zona de lucru din bucătărie.

5. Utilizați toate spațiile din dulapuri.

Dulapurile de bucătărie sunt proiectate pentru a putea depozita chiar și cratițe foarte înalte. Dacă nu aveți asemenea vase, utilizați acest spațiu cu ajutorul unor cârlige speciale pe care puteți suspenda ceștile, de exemplu.

6. Nu uitați de colțuri.

Rafturile amplasate în colțuri sunt foarte comode deoarece puteți păstra multe obiecte pe ele. Puteți construi astfel de rafturi din lemn sau din bibliorafturi.

Cum ți se par aceste idei?