Idei elegante pentru doamnele de 40-50-60 de ani: un minimalism grațios pentru o ținută de excepție!

Minimalismul este un semn de maturitate. Șicul și frumusețea acestui stil pot fi valorificate din plin doar de o femeie matură. Domnișoarele pot copia și imita, dar niciodată nu vor obține aceeași ținută regală.

O femeie matură, încrezută, ar trebui să aibă câteva ținute în stil minimalist pregătite pentru sezonul 2018. Cu siguranță piesele vestimentare minimaliste vă vor ajuta să creați o garderobă de bază.

Avantajele și trăsăturile distincte ale minimalismului

Designerii atribuie stilul minimalist acelui șir de ținute care sunt la modă mereu. În ciuda faptului că acesta nu presupune prezența unor accesorii stridente și ignoră complet tendințele din lumea modei, el îi conferă femeii o ținută cu adevărat grațioasă și mereu actuală.

Marele avantaj al hainelor în stil minimalist este posibilitatea de a le folosi într-un număr aproape nelimitat de ținute. Ele se potrivesc perfect atât cu piesele vestimentare super actuale, stridente și neordinare, cât și cu alte haine în același stil minimalist.

Minimalismul vestimentar e determinat de fidelitatea față de formele clasice. Practic este vorba de cămăși, fuste și pantaloni “de birou”, sarafane și rochii cu linii gingașe, dar și paltoane de o croială foarte strictă.

Acest stil este preferat de casele regale din întreaga lume. La nivelul subconștient ținuta minimalistă creează impresia unei femei aristocrate. Fiind total lipsite de elemente stridente, hainele minimaliste se potrivesc într-un mod extrem de armonios și nu creează accente artificiale.

În schimb hainele în stil minimalist pot avea forme asimetrice sau pot fi drapate. Sacourile și paltoanele de multe ori nu au guler. În general designerii consideră că hainele în stil minimalist sunt extrem de practice și comode, căci de cele mai multe ori sunt fabricate din țesături de calitate superioară și foarte plăcute la atingere.

Țesăturile folosite sunt în general netede, o ușoară reliefare este acceptabilă doar în cazul puloverelor și a hainelor croșetate. Orice stridență este nedorită într-o ținută minimalistă, catifeaua este unica derogare de la această regulă și poate fi folosită doar la rochiile de seară.

Paradoxal, stilul minimalist în acest an oferă o gamă foarte largă de culori. Pe lângă clasicele alb, negru sau bej sunt disponibile toate culorile pastelate, dar și un șir întreg de culori mai puțin obișnuite. Cu toate acestea în aceeași ținută trebuie să fie cel mult 2 culori sau nuanțe.

Accesoriile sunt un element important al stilului minimalist. Dat fiind că modelele stridente sunt inacceptabile, designerii sunt nevoiți să se concentreze asupra calității și perfecțiunii formei accesoriilor.

Ținuta vestimentară e completată doar de modele clasice de încălțăminte, iar bijuteriile sunt admisibile doar în ținutele festive.

Particularitățile formării ținutei în funcție de vârstă

O femei de 40-50 de ani își poate permite toată gama și particularitățile acestui stil. O atenție deosebită trebuie acordată alegerii gamei de culori. În unele cazuri este indicat să se utilizeze două culori, dintre care una trebuie să fie neutră (gri, alb sau negru).

Conceptele monocromatice șterse nu avantajează femeile de 40-50 de ani. Arată plictisitor și îmbătrânește. Hainele într-o singură culoare pot fi purtate doar dacă culoarea însăși este stridentă. Arată minunat culorile din aceeași gamă, de exemplu: violet cu albastru, galben cu portocaliu, turcoaz cu albastru.

Pentru femeile trecute de 60 principiile de asortare a hainelor într-o ținută minimalistă sunt puțin diferite. De cele mai multe ori culorile stridente la această vârstă nu sunt potrivite. Specialiștii recomandă în schimb game de culori calme, pastelate sau neutre. Dacă totuși doriți un element de culoare stridentă, ea trebuie neapărat “dizolvată” cu ajutorul altor piese vestimentare.

O altă trăsătură specifică a garderobei femeilor trecute de 60 de ani e faptul că puteți folosi bijuterii în același stil minimalist. Sigur bijuteria trebuie să fie cât se poate de simplă, se pot admite pietre semiprețioase.

Optând pentru un stil minimalist, femeia renunță la imprimeuri țipătoare, exces de accesorii sau croieli extravagante. În schimb ea obține o ținută care îi subliniază feminitatea într-un mod extrem de armonios.

Nu în zadar acesta e stilul preferat al membrilor caselor regale din întreaga lume. Orice femeie îmbrăcată astfel este foarte stilată și elegantă.