Idei de reciclare: nu știam că din cofrajele de ouă se poate confecționa o asemenea frumusețe

Cea mai bună modalitate de a ne demonstra creativitate este crearea obiectelor de artă din materialele reciclabile. Reutilizarea acestora ajută la protecția naturii precum și la oferirea unei alte vieți unor lucruri aparent inutile.

În acest articol vă vom descrie cum puteți realiza singuri flori sau elemente de decor pentru interior din cofrajele de ouă.

© DepositPhotos

Flori artificiale realizate cu mâinile proprii

Cofrajele de ouă nu sunt dăunătoare pentru sănătate și se modelează foarte ușor, de aceea este bine să implicați și copiii în această activitate interesantă. Vă vom demonstra cum să faceți niște trandafiri minunați, pe care mai apoi să-i  folosiți pentru a decora vase, abajururi, rame foto și alte lucruri.

Veți avea nevoie de: 

— cofraje de ouă;

— foarfece;

— periuță;

— acuarelă sau vopsea acrilică;

— lipici.

Pași de urmat:

1. Tăiați cofrajul în secțiuni separate. Părțile mai înalte vor fi utilizate pentru a crea petalele.

2. Tăiați fiecare celulă în 4 părți dându-i formă de petale și rotunjiți-le, retezându-le colțurile ascuțite. Aplicați adeziv în centru și pe două petale opuse, răsuciți-le puțin și lipiți-le împreună. Apoi lipiți una câte una toate celelalte petale pentru a obține un buton.

3. Fixați de buton și celelalte petale. Colțurile trebuie să fie îndreptate către centrul fiecărei petale următoare. Vopsiți trandafirul în culoarea dorită. Verificați floarea și înlăturați imperfecțiunile minore cum ar fi, de exemplu, resturile de lipici etc. și lăsați-o să se usuce.

După ce ați creat mai multe flori, decorași cu ajutorul lor o ramă pentru oglindă sau una pentru fotografii.

Unele meșterițe iscusite utilizează aceste cofraje felinare pentru ghirlande.

Doriți să obțineți mai multe petale? Trebuie să alegeți o bază mai mare și să fixați pe ea petalele cu ajutorul unui pistol de lipit.

Puteți decora florile din carton după plac și puteți crea din ele adevărate capodopere precum buchete, grădini suspendate, ghivece de flori.

Apropo aceste flori sunt foarte rezistente, puteți decora cu ele diferite cutii, vase etc.

Dacă veți implica și copiii în această activitate, îi veți învăța totodată să ocrotească mediul înconjurător.

Când mergem la cimitir să vizităm mormintele rudelor decedate cumpărăm, de obicei, câte o coroană funerară sau câte un buchet de flori din plastic. Noi vă recomandăm cu insistență să nu cumpărați flori sau coroane din plastic, ci să confecționați singuri flori pentru decorarea cimitirului.

Cofrajele de ouă sunt confecționate din lemn reciclat, o substanță biodegradabilă sigură care se descompune rapid sub influența proceselor microbiologice și chimice. Potrivit ecologiștilor produsele din carton sunt o alternativă foarte bună florilor din plastic.

Sperăm că după astfel de argumente nu veți dori să aruncați cofrajele de ouă și nu uitați că unele obiecte pot ascunde un imens potențial creativ. Dumneavoastră cum veți recicla aceste cofraje? Exprimați-vă opinia în comentarii și distribuiți acest articol util!