Idei de borduri frumoase pentru paturile de flori confecționate manual

Paturile de flori pot împodobi orice grădină sau curte. Niște flori amenajate cu gust și armonios vor crea o atmosferă deosebită. De asemenea, un element important sunt bordurile care înconjoară colecția de flori. Acestea pot fi confecționate chiar de dvs. din materiale accesibile.

Scopul acestor borduri poate fi diferit:

  • pentru a crea un anturaj armonios și unic în curte
  • pentru a asigura protecție plantelor în limitele patului de flori și a limita accesului animalelor de companie.
  • pentru a separa vizual un spațiu mai mare în spații mai mici

Astăzi, există foarte multe modalități de confecționare a bordurilor din diferite materiale. Acestea nu implică prea multe cheltuieli. De exemplu, ele pot fi meșterite din beton, cărămizi, pietre, lemn, sticlă, metal etc.

Borduri din lemn

Unul din materialele cele mai des folosite și ecologice pentru construirea îngrădirilor decorative se consideră lemnul. Bordurile pot fi realizate din bușteni, din scânduri sau pur și simplu din diferite crenguțe de diferite mărimi. Foarte frumoase sunt bordurile împletite din nuiele.

Bordurile din lemn pentru paturile de flori, confecționate manual sunt și estetice, și utile. Peste o perioadă lemnul începe să putrezească și devine îngrășământ pentru pământ, ceea ce este n beneficiul plantelor. În vremea rece a anului, o astfel de bordură îngheață mai puțin decât bordura de piatră, ceea ce înseamnă că plantele vor fi protejate de frig și vânt.

În cazul confecționării unei borduri din lozii, este important ca acestea să fie cât mai aproape una de alta. Totodată se recomandă aplicarea unei soluții speciale pentru a fi mai rezistente un timp mai îndelungat.