Idei de amenajare a grădinii pentru cei leneși. Nu are nevoie de îngrijire, crește singură și este atât de frumoasă!

O grădină îngrijită și frumoasă din primăvară și până în toamnă este visul fiecărui grădinar! Însă nimeni nu dorește să petreacă tot timpul liber îngrijind grădina. Totuși este posibil să vă realizați visul fără prea mult efort. Important este să amenajați corect grădina și să alegeți plantele care pot fi combinate perfect una cu cealaltă și nu au nevoie de prea multă îngrijire.

Astăzi, vă vom relata despre amenajarea unei grădini deosebite de sine stătător.

Grădină pentru leneși

Stilul englez de amenajare a grădinii este cel mai simplu. Puțin dezordonată, de parcă nu ar fi îngrijită, grădina engleză cu amenajare liberă este mult mai ușor de întreținut decât cea franțuzească.

Cu cât sunt mai puține paturile de flori în grădină, cu atât este mai simplu de îngrijit. Există mulți arbuști minunați care își schimbă culoarea frunzelor în funcție de sezon. Culoarea lor se schimbă din primăvara devreme până la primele geruri.

Acești arbuști sunt Berberis thunbergii, Cotoneaster, Potentilla, Mahonia aquifolium. Mahonia este apreciată atât pentru aspectul deosebit, cât și pentru fructele sale gustoase. Ele pot fi folosite în prăjituri sau în compoturi.

Grădina fără flori nu este grădină. Plantați pe o suprafață mai mare trifoi, margarete, ajuga reptans. Acestea sunt nepretențioase și formează un covor extraordinar. Mai mult, aceste flori suportă tunderea, deci pot fi tunse cu mașina de tuns iarba.

O grădină în plină floare va crea impresia unei grădini bine amenajate. În alte zone puteți planta arbuști și să faceți un gazon. Foarte bine arată mixboarder din diferite flori.

Pentru borduri alegeți specifice climei noastre. Combinați arbuști cu diferite frunze și de diferite culori, iar grădina va arăta foarte frumos chiar și în perioada de după înflorire.

Terasele și pereții vii vor diversifica aspectul grădinii. Amenajarea parțială a gazonului cu pietre este o hotărâre superbă. Îngrijirea grădinii devine mult mai simplă.

Ustensilele de calitate vor facilita îngrijirea grădinii. De exemplu, un trimmer pe bază de combustibil va putea trece și prin cele mai dificile locuri.

Pentru a nu vă deranja buruienile, acoperiți solul de lângă și de sub plante cu un mulci decorativ. Acest strat nu permite buruienilor să crească și veți fi nevoiți să le îndepărtați periodic.

Florile anuale plantate din răsaduri este o pierdere de timp. Optați pentru plante multianuale sau care se autoplantează cum ar fi macul, gălbenelele, Eschscholzia californica Cham, albăstrelele (Centaurea Cyanus), Linaria vulgaris, inul. Aceste plante înfloresc abundent, de culori intense și nu trebuie replantate în fiecare an.

Florile naturale care sunt specifice zonei în care locuiți vor reda un farmec deosebit grădinii. Margaritele vor înfrumuseța orice grădină și vor împrospăta solul. Margaretele înfloresc mult timp, sunt rezistente la căldură și secetă.

Arbuștii care înfloresc vă vor permite să uitați ce înseamnă să îngrijiți grădina. Plantații pe marginea grădinii, lângă garduri și ei vor crea o atmosferă feerică. Liliacul și măceșul vor arăta foarte bine în grădina dvs., un lucru doar – liliacului îi place să i se taie florile uscate.

Salix integra este un arbust simpatic și superb. Frunzele albe ale acestuia în razele soarelui au diferite nuanțe de roz.

Plantarea și amenajarea arbuștilor nu necesită mult timp pentru plantare, dar veți depune puțin efort și veți cheltui ceva bani, dar este doar pentru o singură dată. Ulterior veți avea o grădină extraordinară câțiva ani la rând.