Idei de amenajare a grădinii pentru oameni gospodari. O selecție imensă de idei

Curtea și grădina sunt locurile care necesită o permanentă perfecționare și implementare de idei noi. Dacă sunteți un om harnic și activ, vă recomandăm câteva idei originale pe care le-ați putea realiza de sine stătător.

În timpul caniculei este o mare plăcere să stai lângă o sursă de apă pentru a te răcori. O soluție superbă ar fi construcția unei fântâni arteziene.

Cum să faci o fântână arteziană în curte

1. Pentru început săpați o groapă 1,3 metri în diametru.

2. Așezați în ea un rezervor cu apă, verificând nivelul pe orizontală.

3. Umpleți spațiul rămas cu nisip și compactați-l.

4. Instalați o pompă și verificați dacă este funcțională.

5. În jurul rezervorului așezați lambriuri care să împiedice pătrunderea nisipului în apă.

6. Tăiați o bucată de folie groasă din plastic după forma fântânii și afundați-o în apă.

7. Peste folie puneți plasă metalică și armătură.

8. Așezați deasupra materiale decorative, cum ar fi pietrele.

Important: cablul pentru pompă trebuie tras sub pământ.

Dacă fântâna arteziană nu vă impresionează, puteți face o adevărată cascadă!

1. Pentru a construi o cascadă în grădină trebuie să aveți în vedere că ea are nevoie de un rezervor unde se va scurge apa, la fundul căruia trebuie să fie o pompă submersibilă.

2. Pe o distanță de 15-30 cm de la rezervor se pregătește zona “malului”, unde se vor situa pietre de dimensiuni mari.

3. Pietrele trebuie să fie foarte stabile. Dacă nu reușiți să le fixați, puteți folosi mortar. Pentru o rezistență mai bună a construcției ați putea face următoarele operații: peste stratul de pământ așezați un strat de pietriș, apoi unul de mortar, apoi așezați folia de cauciuc, peste care iarăși un strat de mortar și deja pietrele care vor fi la fundul lacului cascadei.

4. La poalele cascadei, pe malul lacului, trebuie fixată cu ajutorul mortarului o piatră cu suprafață plată. Pe această piatră apa se va scurge în lac. Înainte de a o fixa definitiv, turnați peste ea puțină apă ca să vă asigurați că aceasta curge corect și frumos.

5. În jurul acestei pietre se fixează și celelalte pietre care vor alcătui corpul cascadei. Și aceste se fixează cu ajutorul mortarului dacă este necesar. Sub corpul cascadei de asemenea trebuie să fie folie de cauciuc pentru a preveni scurgerea apei în sol.

6. Puneți în lac o pompă submersibilă și trageți de la ea un furtun până în vârful cascadei. Porniți pompa și asigurați-vă că totul funcționează bine. Nu uitați să montați și un robinet pentru a opri cascada și pentru a regla debitul de apă. Dacă totul e în regulă, tăiați marginile foliei de cauciuc ieșite în afară și decorați marginea construcției cu pietre sau cu plante decorative.

Există și alte idei excelente pentru amenajarea curții și grădinii. Toată lumea savurează timpul petrecut în aer liber la un grătar alături de rude și prieteni. Iată cum puteți construi de sine stătător un patio pentru astfel de cazuri.

Iată o idee și mai originală: un ansamblu de scrâncioburi în jurul unui rug.

Aveți niște lădițe vechi din lemn? Iată ce minunăție ați putea face din ele!

Dacă încă nu aveți un foișor în grădină, iată o instrucțiune foto care vă poate prinde bine.

Dacă preferați stilul eco, puteți face un foișor “viu”.

Vă dorim să fiți mereu în formă ca să puteți crea iar și iar lucruri noi și uimitoare!