Un truc util, pentru a scăpa definitiv de musculițe din casă!

Musculițele și țânțarii sunt deosebit de iritanți în perioada caldă a anului. Musculițele sunt atrase de fructe și legume, țânțarii – de plante și umezeală.

Insectele se înmulțesc destul de rapid, iar insecticidele uneori sunt ineficiente, alteori sunt toxice. Dar există soluții tradiționale împotriva țânțarilor și musculițelor, care sunt eficiente și inofensive totodată.

Bunăoară ați putea face o capcană pentru insecte, din care ele nu vor mai putea ieși niciodată.

Adăugați într-un borcan unul din produsele de mai jos și acoperiți-l cu folie alimentară, făcând câteva găuri în ea.

Sau faceți o “pâlnie”: înfășurați o bucată de hârtie în formă conică și puneți-o în borcan cu vârful în jos. În partea de jos a pâlniei trebuie să fie o gaură de cel mult 2 cm în diametru.

Totodată vârful pâlniei trebuie să fie la o înălțime de circa 5 cm față de fundul borcanului.

Puneți această capcană în locurile unde insectele sunt deosebit de active. Veți observa cum ele vin singure la capcană și se îneacă în lichidul din interior.

Iată câteva produse care vor atrage musculițele și țânțarii în capcană:

1. Oțet de mere

Cea mai ieftină și accesibilă soluție împotriva insectelor. Încălziți 1/2 de pahar de oțet, adăugați câteva picături de săpun lichid, amestecați bine și turnați soluția obținută în borcan.

Insectele vor fi atrase de aroma dulce a oțetului, dar odată ajunse în borcan, ele vor muri din cauza acțiunii săpunului lichid.

2. Vin roșu

Insectele adoră aroma de vin roșu. Veți avea nevoie de 1/2 de pahar de vin amestecat cu 1,5 pahare de apă.

3. Lapte, piper și zahăr

Încălziți 1 pahar de lapte, adăugați 8 linguri de zahăr și 4 linguri de piper negru măcinat. Fierbeți amestecul la foc mic timp de 10 minute, apoi puneți-l capcană sau într-o farfurie mică.

Insectele vor fi atrase de aroma amestecului, dar se vor îneca în el. Curățați din când în când recipientul și mai adăugați “sirop” dacă este nevoie.

Pentru a scăpa definitiv de insectele iritante, folosiți un spray special cu o aromă puternică de lămâie. Iată rețeta.

Varianta nr. 1: amestecați într-o sticlă cu pulverizator 2 pahare de apă fierbinte și 10-15 picături de ulei de lămâie și stropiți cu acest amestec suprafețele pe care se adună de obicei musculițele.

Varianta nr. 2: amestecați într-o sticlă cu pulverizator 4 pahare de apă și 2 linguri de detergent de vase cu aromă de lămâie. Stropiți cu acest amestec plantele care atrag țânțarii.

Ce alte metode de luptă împotriva insectelor folosiți?