Iată patru motive pentru a nu cheltui banii pe obiecte, ci pe impresii.

Veți uita de ultimul model de telefon, dar vă veți aminti mereu de călătoriile făcute.

Se spune că fericirea nu constă în bani și bogații tot plâng. Dar să știți că banii chiar ne pot face fericiți.

Cu ei putem cumpăra niște impresii de neuitat.

depositphotos

La momentul actual oamenii tind să-și satisfacă imediat toate nevoile, iar psihologia consumului ne atrage din ce în ce mai mult cu produsele noi, deși cele pe care le avem sunt foarte bune.

Cumpărarea unui smartphone de ultimă generație este, desigur, o plăcere mare. Dar sentimentul de „fericire” de la achiziția dată se termină foarte repede.

pixabay

Dar iată impresiile au un efect complet diferit. O vacanță de lungă durată poate părea prea costisitoare, dar în timpul călătoriei conștientizați imediat faptul că impresiile Dumneavoastră sunt de neprețuit. După 5 ani nu vă veți mai aduce aminte de noul smartphone, dar veți păstra pentru toată viața amintirile despre aventurile Dumneavoastră incredibile.

1. Natura este mereu alături de noi.

commons.wikimedia.org

Nu este neapărat necesar să cheltuiți bani ca să mergeți undeva foarte departe. În fiecare oraș există un parc sau un lac unde puteți admira natura și mediul înconjurător.

2. Orice vacanță rămâne pentru totdeauna în amintirile noastre.

shutterstock

Puteți cheltui o mie de dolari pe un televizor nou, care se va demoda destul de repede ori puteți merge într-o călătorie care vă va lăsa impresii și experiențe de neuitat.

3. Când sunteți fericiți banii nu sunt importanți.

medium

Călătoriile și amintirile lor, de regulă, ne fac fericiți. Dar nu putem afirma același lucru despre toate achizițiile noastre. Dacă veți vizita un loc nou sau vă veți afla într-un mediu nou, veți spune cu siguranță că a meritat. Este greu de afirmat acest lucru despre o pereche de cizme noi sau despre un aspirator.

4. Impresiile sunt necesare pentru a te simți viu.

plus.google

De ce nu economisim banii, dar îi cheltuim pentru a merge în vacanță? Motivul este unul foarte simplu: odihna este vitală pentru noi. În vacanță le putem acorda mai multă atenție celor dragi sau să ne gândim la lucrurile importante pentru noi și prețuim aceste momente.

Dacă vă doriți într-adevăr să aveți o viață frumoasă, cu multe amintiri, atunci, în loc de cumpărături, încercați să faceți ceva nou. Veți observa cu siguranță că veți putea fi fericiți chiar și atunci când cheltuiți mai puțini bani.

Ce Vă face cu adevărat fericiți? Scrieți-ne în comentarii.