Iată o metodă simplă de înmulțire prin frunze a violetei africane

Violetele africane sunt probabil cele mai îndrăgite flori de interior. Acestea ne bucură mult timp cu florile lor gingașe și frumoase. Au o varietate foarte mare de culori și sunt mai puțin pretențioase.

Astăzi vom vorbi despre îngrijirea și înmulțirea violetelor africane.

Îngrijirea violetei africane 

Solul pentru violetele africane are următoarea compoziție: amestec de frunze (mesteacăn, tei), turbă pentru violete, humus, nisip granulat (4:1:1:1) cu adaos de cărbune de lemn și mușchi sphagnum mărunțit.

Se aleg ghivecele cele mai mici. Cele mai mari plante au ghivece cu un diametru de 10-11 cm. Drenajul din keramzit ocupă a cincea parte din ghiveci.

Violetele africane cresc foarte bine în soluri ușor acide sau neutre. Îngrășămintele nu se absorb într-un substrat prea acid. Cu două ore înainte de aplicarea îngrășămintelor ud planta.

Înmulțirea violetei africane

Se înmulțesc prin frunze. Puneți frunzele într-o farfurioară cu apă fiartă răcită la un loc cald și luminos acoperite cu folie alimentară. Tulpina frunzei se taie sub un unghi de 45°. Această modalitate este comodă dacă tulpinile nu sunt regulate și trebuie tăiate scurt.

În perioada de înrădăcinare mențineți același nivel de apă. Peste 2-3 săptămâni vor apărea rădăcinile, iar apoi și frunzulițele-fiică. Înainte de plantare în sol, acesta se udă cu apă fierbinte și se pune frunza mamă cu frunzulițe și rădăcini. Deasupra se presară mușchi și sol. Se plantează astfel încât rădăcinile frunzulițelor să fie puțin deasupra pământului. Ghiveciul se pune la loc luminos și cald. Plantele se înrădăcinează repede și cresc foarte bine.