Iată la ce trebuie să vă așteptați când fiul Dumneavoastră va împlini vârsta de 18 ani

Povestea unei mame cu mulți copii.

The TODAY Parenting Team a publicat un articol foarte emoțional al lui Heather Duckworth despre ce se va întâmpla când fiul Dumneavoastră va deveni adult.

Vă prezentăm acest articol:

„Când fiul Dumneavoastră are 18 ani…

După ce devii mamă anii încep să zboare. Cu viteza luminii. Încerci să încetinești timpul, dar orice ai face, nu poți afla secretul poțiunii magice care „îngheață” timpul.

Și într-o zi vei privi în sus și, în loc să vezi un băiețel mic și drăguț, îți vei da seama că tânărul chipeș din fața ta este fiul tău care tocmai a împlinit 18 ani. Cei din jur îl percep ca pe un adult. Dar în ochii tăi el este copil.

Noi îi creștem până devin adulți. Și cu cât sunt mai maturi, cu atât mai puțin au nevoie de noi. Dar, în același timp, înțelegem: nu contează cât de mari sunt copiii noștri, ei vor avea întotdeauna nevoie de mamă. Și indiferent cât de mari sunt, noi, mamele, le vom fi mereu alături.

Dar nu m-am așteptat ca 18 ani să treacă atât de repede.

La vârsta de 18 ani fiului tău îi place să creadă că este deja adult, până când îi amintești că părinții au grijă de el și voi sunteți cei care-i plătiți facturile pentru telefon.

Când va avea 18 ani își va spăla singur hainele, dar nu va ști, fără sfatul tău, cum să împăturească cămașa.

Când va avea 18 ani, va dormi până la prânz, dacă îi vei permite.

Când va avea 18 ani te va îmbrățișa ca mai înainte, iar tu vei dori ca această îmbrățișare să dureze cât mai mult.

Când va împlini vârsta de 18 ani, una dintre cele mai bune distracții pentru tine va fi să priviți împreună imagini și filme amuzante pe YouTube.

Când va împlini 18 ani, vei începe să-ți faci griji pentru viitorul lui.

Când fiul tău va împlini 18 ani, îți va trimite din când în când mesaje cu: „Te iubesc!” Și de fiecare dată ți se va topi inima.

Când va împlini 18 ani, va trebui să-i reamintiți că trebuie să-și facă ordine în cameră și să arunce cele 20 de sticle goale în care a fost apă.

Când va împlini 18 ani, te vei ruga pentru siguranța lui de fiecare dată când va pleca cu mașina.

Când va avea 18 ani, să știți că sunteți niște norocoși dacă va răspunde la mesajele voastre. Chiar dacă o va face, atunci va scrie doar un singur cuvânt. Îi veți fi recunoscători și pentru acest cuvânt, dar vă veți simți un pic lezați de ce nu v-a acordat mai mult timp și nu v-a scris mai mult.

Când va împlini 18 ani, vi se va opri respirația de fiecare dată când îl vei vedea.

La vârsta de 18 ani, nu va dori niciodată să vă asculte sfaturile.

Când va împlini 18 ani, va merge la întâlnire cu fetele. Și vă veți întreba când a crescut atât de mult pentru a se întâlni cu fetele? Apoi vă veți aminti cum erați voi la vârsta lui și vă veți îngrijora și mai mult.

Când va avea vârsta de 18 ani, veți observa că în casă nu va fi niciodată mâncare, chiar dacă veți cheltui săptămânal destul de mulți bani pe mâncare.

Când va împlini 18 ani, va considera că știe totul, fapt care vă va surprinde foarte mult.

Când va împlini vârsta de 18 ani, veți observa că este foarte pasionat de anumite lucruri. Acest lucru vă va aminti de vremurile când era mic, când avea strălucire în ochi și un zâmbet frumos. Și vei zâmbi și plânge în același timp.

Când fiul tău va avea 18 ani, va continua să arunce hainele urât mirositoare pe podea, nu-și va curăța încălțămintea la intrarea în casă, și va umple chiuveta cu vase murdare. Vei începe să-i reproșezi, dar în același timp îți vei da seama că, mai devreme sau mai târziu, va părăsi casa părintească și această dezordine va dispărea odată cu el.

Când va împlini 18 ani, te va scoate uneori din minți și atunci te vei întreba dacă ești o mamă bună, dacă l-ați educat corect?

Când va împlini vârsta de 18 ani, și va pleca la studii, vi se va rupe inima. Și în locul unui bărbat, vei vedea un copil care pleacă și-ți ia o parte din inimă.

18.

Aceasta este vârsta schimbării, când copiii cresc, își desfac aripile și învață să trăiască singuri. Dar un lucru sigur nu se va schimba niciodată, dragostea noastră pentru ei.

Chiar și dacă ne frâng uneori inimile, îi iubim și ne mândrim cu ei mai mult ca niciodată. Pentru că i-am crescut!

Am trăit împreună acești 18 ani, deși au existat momente când am crezut că nu vom putea crește și educa niște copii buni. Acei bebeluși s-au transformat în niște tineri adulți și frumoși și suntem mândri de ei, pentru că știm că-i așteaptă lucruri mărețe.

Când fiul tău va împlini 18 ani, vei înțelege ce onoare este să fii mama lui și să-l vezi cum crește. Și deși inima-ți va fi plină de tristețe, vei începe să te gândești la viitor.

Dar, în primul rând, îi veți mulțumi Domnului pentru faptul că v-a oferit acest dar: să fiți părinții unui fiu minunat și să-l lăsați să „zboare”!

Heather Duckworth

Ce părere aveți despre acest articol și despre faptul că uneori copiii cresc prea repede?