„Iată, draga mea, fiica noastră ți-a dat un cadou”, i-a spus soțul, pentru a-și face soția fericită

Doamnei Maria îi place foarte mult să aibă grijă de casă, să gătească bucate gustoase. Uneori se ia cu lucrul prin casă și nu observă când intră soțul sau a avut situații când a uitată să pregătească cina. Iar soțul său, fiind o fire tacticoasă, i-a spus că nu-i era foame și că va aștepta.

Sunt căsătoriți de 45 de ani. Au trecut prin multe împreună, dar nu s-au certat niciodată.

Au și o fiică, Ionela, care este căsătorită și are copii. Își vizitează foarte rar părinții.

Într-o zi doamna Maria a pregătit multe pateuri și l-a rugat pe soțul său să-i ducă și fiicei. Deși nu i-a prea plăcut ideea, bărbatul a făcut ceea ce l-a rugat soția.

Pe lângă pateuri, a pus și niște dulceață, preferata fiicei sale, și multe alte bunătăți.

L-a rugat pe soț să-i spună fiicei că îi iubește și îi lipsesc și să mai vină în vizită. Bărbatul și-a sărutat soția și a mers la stația de autobuz.

Ar fi dorit să meargă și ea, dar fiica lor locuiește destul de parte și femeii îi este destul de greu.

În timpul călătoriei bărbatul și-a amintit de ultima întâlnire cu fiica lor. A mers în vizită fără să-i anunțe. Când a ajuns, toată lumea se distra, era o sărbătoare.

Tatăl le-a cerut scuze pentru vizita neașteptată, dar fiica i-a reproșat că mereu a făcut așa și apoi a adăugat că ea nu mai are nevoie de protecția lui pentru că e femeie matură. Tatăl a rugat-o să nu se supere pe el și că nu va mai veni. A rugat-o doar să ia darurile și el va pleca.

Ionela i-a răspuns că nu au nevoie de darurile lor și că a făcut-o de rușine în fața prietenilor. Într-un cuvânt l-a dat afară!

A trecut un an și jumătate de atunci. Nu putea nicidecum să-i povestească soției despre cele întâmplate. Cum să-i spună că propria fiică l-a dat afară? Își iubea foarte mult soția și o proteja, de aceea a fost nevoit să mintă.

A mers la stație și a dat mâncarea unor persoane nevoiașe, după care s-a plimbat prin oraș. A intrat într-un magazin și a văzut acolo o eșarfă roșie foarte frumoasă și s-a gândit că soția sa va fi fericită dacă îi va spune că este un cadou de la fiica sa.

În timp ce ieșea din magazin, și-a dat seama de faptul că soția lui se va întrista dacă va primi doar ea cadou, așa că s-a întors și și-a cumpărat un tricou.

Soția îl aștepta, ca de obicei, la stația de autobuz și l-a întrebat nerăbdătoare despre fiică și despre nepoți. El i-a răspuns că se simt bine, că fiica și ginerele i-au mulțumit pentru daruri și că le-au pregătit și lor daruri. Femeia era în culmea fericirii când bărbatul a scos eșarfa și tricoul.

Femeia era copleșită de emoții, iar soțul, deși suferea din cauza comportamentului fiicei, se bucura pentru că soția sa era fericită.