Iată de ce un băiat evreu este învățat să cânte la vioară. O parabolă înțeleaptă.

Parabola este o narațiune scurtă care ilustrează unul sau mai multe principii instructive sau normative. Această parabolă se citește în doar câteva minute. Dar are o semnificație și un sens foarte profund! Vă o prezentăm mai jos:

”Când eram foarte tânără, unul dintre prietenii tatălui meu, un psihiatru foarte în vârstă și foarte inteligent, m-a întrebat unde o să-mi fac studiile.


Am răspuns, că la Facultatea de Filosofie. Acest om înțelept a spus:

– Știi, fetițo, eu sunt un evreu. Am să-ți spun de ce un băiat evreu este învățat să cânte la vioară. Bineînțeles, este bine când poate să cânte la un pian, la violoncel sau chiar pe harpă. Acest lucru este minunat. Dar când pogromurile, evacuările și războaiele au început, băiatul și-a luat vioara sub braț. Putea călători cu ea, înota, alerga și urca cu ea peste tot. Se ridica și iar cădea. Iar apoi, în timpurile bune, din nou cânta la vioara sa și câștiga propria sa bucățică de pâine. Deci: un pian mare, o harpă sau un trombon voluminos este o educație. O profesie. Iar vioara este o meserie care te va hrăni. Oriunde vei fi și ce se va întâmpla. Prin urmare, pe lângă educație, trebuie să aveți și o meserie. Practic, ca să spun așa, abilități. Micuța ta vioară. La care trebuie să cânți virtuoz. Cel mai bine dintre toți. Aceasta te va hrăni și va susține în cele mai dificile momente.”

Ce părere aveți despre această parabolă? Sunteți de acord cu acest domn? Așteptăm cu drag comentariile dvs.