Este corect să-ți crești copiii alături de bunicii lor!

Bunicii joacă un rol extrem de important în creșterea nepoților lor. Relaţia dintre bunici şi nepoţi este benefică pentru toată lumea. Există o legătură incredibil de puternică între nepoți și bunici. Nu sunt doar un ajutor pe care vă puteți baza oricând, lucrurile sunt mult mai profunde.

Se spune adesea că bunicii simt o afecțiune și o dragoste deosebită pentru nepoții lor și ei sunt un dar prețios pentru copiii dvs. Datorită acestei iubiri, ei cresc puternici și încrezători.

Iată cinci motive pentru care relația cu bunicii este atât de importantă:

1. Copiii primesc un sprijin incredibil.

Un studiu al Universității din Oxford, a demonstrat că micuții care cresc lângă bunicii lor, au mai puține probleme emoționale și comportamentale, fac față mai bine problemelor vieții, cum ar fi divorțul părinților sau hărțuirea la școală.

2. Sunt mai rezistenți.

Potrivit altor studii, legătura strânsă dintre generații, cunoașterea detaliilor din viața strămoșilor săi, îi face pe copii mai puternici, îi ajută să-și controleze viața în momentele critice.

Spre exemplu, copiii familiarizați cu istoria și originea familiei sale, au făcut față mai bine situației tensionate după atentatul din 11 septembrie. Au simțit că sunt mai puternici, fapt ce i-a ajutat să depășească dificultățile și să revină la viața normală.

3. Relația strânsă cu buneii, învață copiii să respecte vârstnicii.

Nimeni nu-și dorește ca la bătrânețe să fie tratat nerespectuos. Pentru a evita acest lucru, generația în etate ar trebui să stabilească relații de prietenie cu nepoții.

Potrivit unui studiu la care au participat 1151 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, s-a observat că acei copii care aveau o relație apropiată cu bunicii lor, tratau cu respect alte persoane vârstnice.

Copiii care nu au crescut lângă bunei (chiar dacă s-au întâlnit adesea) au avut o părere negativă despre persoanele în etate.

4. Reduce riscul de a suferi depresii.

Potrivit unui studiu realizat în 2014 de Colegiul Boston, s-a constatat că legătura emoțională dintre copii și bunicii reduce riscul de depresie atât la copii, cât și la bunei.

În comunicarea cu nepoții lor, generația mai în vârstă descoperă idei noi, iar nepoții preiau de la buneii lor experiența de viață, înțelepciune și sfaturile pe care le primesc de la bunici.

5. Nepoții prelungesc viața buneilor.

Comunicarea cu nepoții, prelungește viața buneilor. Cercetările menționează că bunicii care au grijă de nepoții lor câștigă aproximativ 5 ani de viață.

Legătura dintre nepoți și copii este una specială și profundă și trebuie menținută. Toți vor avea de câștigat!

Implicați generația mai în vârstă în creșterea nepoților lor?