Iată de ce trebuie să introduceți în mașina de spălat cu rufe și câteva gheme de ață: sfatul unei gospodine ingenioase.

S-ar părea că spălarea lenjeriei în mașina de spălat este o sarcină atât de simplă, încât o poate îndeplini chiar și un elev de clasa întâi. Dar, în realitate, fiecare gospodină are propriile secrete și trucuri pentru spăla hainele mai bine. Gospodinele cu experiență, de exemplu introduc în mașina de spălat trei-patru gheme din lână, de mărimea mingilor de tenis și reușesc în acest fel să rezolve mai multe probleme deodată.

1.

În primul rând, dacă spălați hainele cu aceste gheme, puteți să nu folosiți balsamul de rufe. Ghemele din lână înmoaie țesătura și aromatizează lucrurile.

2.

În al doilea rând, lenjeria spălată cu astfel de gheme se usucă de două ori mai repede. Ghemele se rotesc în cuva mașinii de spălat, formând niște goluri și lenjeria este aerisită din toate părțile în timpul ciclului de centrifugare. Ca urmare, în haine rămâne o cantitate minimă de apă. Foarte binevenit este acest fapt, în timpul iernii, când hainele se usucă mult mai mult timp.

În al treilea rând, aceste gheme joacă un rol de antistatic, lucrurile nu vor mai ”scânteia”, nu vă vor mai ”electrocuta” și nici nu se vor mai lipi de corp după spălare.

Astfel de gheme din lână deja pot fi găsite în vânzare, deși le puteți confecționa și singuri foarte simplu. Deci, nu este nevoie să căutați ghemele gata făcute, dar puteți folosi ața de la un pulover pe care nu-l mai purtați sau ață acrilică.

3.

Pentru a confecționa un ghem din ață trebuie să înfășurați în jurul degetelor firul de 20 de ori, așa cum se arată în fotografie. Scoateți ghemul de pe degete și continuați să înfășurați firul deja în altă direcție (la fel de 20 de ori). Alternați direcțiile de înfășurare a aței până când ghemul va ajunge de mărimea unei mingi de tenis. Tăiați firul și ascundeți-l înăuntru ghemului.

4.

Instrucțiunea pas cu pas despre cum să faceți un ghem de ață pentru spălare.

5.

6.

7.

În cuva mașinii de spălat trebuie să puneți deodată 3-4 gheme de lână. Introduceți toatele ghemele într-un ciorap sau colanți și fixați fiecare ghem cu ață acrilică (ața din lână nu este potrivită). Introduceți această ghirlandă în mașina de spălat împreună cu rufele.

8.

Așa arată ghirlanda pe care am confecționat-o noi.

9.

Pentru ca hainele după spălare să miroase frumos, puteți picura pe fiecare ghem de lână câteva picături de ulei esențial și doar după aceasta să le introduceți în ciorap. Rezultatul după spălare va fi excelent, nu mai rău decât dacă ați folosi balsamul de rufe.

10.