Iată de ce nu trebuie să urezi oaspeților „Poftă bună”! Ai știut asta?!

A venit vara, este timpul când ne întâlnim mai des cu prietenii și petrecem împreună la o masă. Pentru o petrecere reușită trebuie să respectați regulile de etichetă. Iată 9 reguli care le încalcă chiar și cei mai perfecți!

9 reguli de etichetă

1. Nu mâncați supele până la sfârșit

… înclinând farfuria. Nu încercați să mâncați și ultimii mililitri de supă. Desigur vă pare rău, dar bunele maniere nu au fost anulate.

2. Aranjați corect șervețelul

După ce ați mâncat îndoiți șervețelul în două și puneți-l în stânga farfuriei. Astfel, veți da de înțeles chelnerului că ați terminat de mâncat.

3. Așezați la masă corect oaspeții

Oaspetele cel mai scump și onorat stă în dreapta stăpânului sau stăpânei.

4. Nu urați oaspeților „Poftă bună”

Francezii nu spun niciodată oaspeților „bon appetit”. Această expresie înseamnă urarea de a avea i digestie bună. Puteți spune oaspeților alte expresii frumoase: „Vă rog savurați bucatele”, „Serviți, vă rog”, „Sper că veți fi încântați de bucate” etc.

5.  Nu strângeți mâinile fiind așezați

Dacă cineva s-a apropiat de dvs. să se salute sau să facă cunoștință, ridicați-vă neapărat. Acest lucru nu depinde de genul persoanei.

6. Sărutați moderat

În Europa, atunci când întâlniți o persoană, se obișnuiește să sărutați persoana în obraz de 2 sau de 3 ori (în funcție de țară). În SUA se sărută doar o dată. În Rusia se sărută de trei ori, dar este pentru cazuri mai speciale.

7. Țineți paharul corect

Indiferent de conținutul paharului, acesta trebuie să fie ținut de picioruș.

8. Fiți moderat în bijuterii

Bijuteriile cu pietre scumpe se poartă doar la evenimente speciale de seară. Ziua optați pentru verighetă și încă vreo bijuterie.

9. Nu vă scuzați prea mult

Dacă trebuie să ieșiți pentru puțin timp din cameră, trebuie doar să spuneți: „Vă rog, scuzați-mă”. Expresia „Cer scuze” se potrivește pentru chelneru, iar nu gazdei sau oaspeților.

Ați știut aceste reguli? Nr. 4 cu siguranță a fost o noutate.