Aflați de ce mirosul parfumului Dumneavoastră nu rezistă mai mult de 15 minute.

Vă este cunoscută această situație după cumpărarea unui parfum? Chiar dacă acesta v-a cucerit din prima secundă. După ce ați aplicat parfumul pe piele, mirosul pare a fi complet diferit, deși marca este aceeași… Este vorba despre niște greșeli standard atunci când cumpărăm sau folosim parfumurile.

Vă oferim 7 sfaturi simple despre cum să alegeți și să aplicați corect un parfum.

Uitați de testerele de hârtie.

Aceste testere nu dezvăluie complet aromele. Pentru aceasta se recomandă să aplicați parfumul pe pielea caldă și să așteptați puțin.

Obișnuiți-vă cu mirosul.

Nu mirosiți parfumul imediat după aplicare deoarece veți simțiți doar notele de vârf. Pentru a înțelege dacă vă place sau nu un anumit miros trebuie să treacă cel puțin câteva ore ori mai bine o noapte. Dacă dimineața mirosul vă atrage ca înainte, nu ezitați să-l cumpărați.

Nu atingeți încheieturile.

Acest obicei sparge moleculele parfumului și acesta va avea un miros complet diferit, acestea fiind foarte fragile și delicate. Ele se deschid treptat, intrând în contact cu pielea caldă. Metoda corectă de aplicare a parfumului este să îl țineți la o distanță de 15-25 de cm de piele. Astfel aroma se va distribui uniform, iar parfumul își va păstra mirosul original.

Nu-l aplicați pe haine.

Mănușile parfumate, eșarfele, batistele sunt atât de feminine! Dar nu uitați că atunci când intră în contact cu stofele, parfumul nu mai are același miros. În plus alcoolul și uleiurile v-ar putea păta hainele.

Nu-l aplicați pe păr.

Buclele Dumneavoastră vor absorbi parfumul preferat, dacă îl veți aplica corect pe pielea din zona urechilor și a gâtului, dar nu vor avea de suferit din cauza alcoolului care se conține în parfum și, în plus, acesta nu se va consuma atât de repede.

Hidratați-vă pielea.

Mirosul parfumurilor persistă mai mult pe o piele mai grasă decât pe una uscata. Este dovedit științific. Așadar, dacă doriți ca parfumul să se mențină pe tot parcursul zilei, hidratați-vă pielea. Puteți opta, de exemplu, pentru o loțiune de corp fără miros.

Păstrați parfumul în dulap.

Umiditatea, căldura și lumina puternică pot schimba mirosul parfumurilor, așa că este indicat sa le depozitați într-un mediu uscat și răcoros, departe de razele solare.

Nu uitați: trebuie să aveți mare grijă de parfumul preferat!